Genel Sekreter Haydar Urfalı ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 28-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kocaeli ve Bilecik’te üyelerimiz ile bir araya geldi. Yoğun ilginin ve katılımın olduğu etkinliklerde yetki süreci, öğretmenlik meslek kanunu ve gündemdeki önemli konular ele alındı.
Etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Urfalı, Türk Eğitim-Sen’in kuruluşuna vesile olan değerli büyüklerimizi saygıyla anarak başladı. Urfalı, ”Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız sloganıyla yürüdüğümüz yolda sendikamızın kuruluşuna vesile olan değerli büyüklerimizi saygıyla anıyoruz.” dedi.
Güçlü sendikacılığı Türk Eğitim-Sen yapıyor.
Türk Eğitim-Sen’in Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Urfalı, güçlü sendikacılık yaptıklarını söyledi. Çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu geliştirmek için 30 yıldır kesintisiz mücadele verdiklerini ifade eden Genel Sekreter Urfalı “Gücümüze güç katan yol arkadaşlarımızla, sendikamızı daha da yukarılara taşıyan 251.809 kıymetli üyemize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kamu görevlilerimizi gerçek anlamda temsil edecek erdemli ve iradeli sendikalara duyulan ihtiyaç, sendikamızın yetkiyi almasıyla giderilecektir.
2023 tarihinde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yetkili olacağına inandıklarını bildiren Urfalı, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in yetkiyi almasının kamu çalışma hayatı için önemli olduğunu kaydetti. Genel Sekreter kamu çalışanlarını gerçek anlamda temsil edecek erdemli ve iradeli sendikalara duyulan ihtiyacın, sendikamızın yetkiyi almasıyla giderileceğini ifade etti.
3600 ek gösterge tüm kamu çalışanlarını kapsamalıdır.
Etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ise memurların büyük bir heyecanla beklediği 3600 ek gösterge konusunda önemli açıklamalar yaptı. Kütük, “3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Böyle bir düzenleme olmaz ise çalışma barışı ve hiyerarşik silsile bozulacaktır” dedi.
Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda yeniden düzenlemesini istiyoruz.
Öğretmenlik Meslek Kanuna yönelik açıklamalarda bulunan Kütük; sınav ile uzman öğretmen, başöğretmen olunmayacağını, sınava karşı olduklarını bir kez daha yinelendi. Kütük, “Sınav ile öğretmenin kariyeri planlanamaz. Çünkü sınav sadece bilgiyi ölçer. Öğretmenlik, sadece bilme mesleği değil, bildiğini aktarma mesleğidir. Tek ölçüt deneyim olmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksiklikleri tespit ederek başta kariyer planlamasındaki sınav şartı olmak üzere birçok konuyu yargıya taşıdık” ifadelerini kullandı. Öte yandan Kütük, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Cumhuriyet tarihinde ilk kez çıkarıldığını, dolayısıyla bu kadar iddialı bir çıkışın içinin doldurulması gerektiğini söyledi.
Tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir.
Sözleşmeli istihdam modeli kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Kütük, “Sözleşmeli çalışanlar 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi kadroya geçirilmelidir. Neredeyse asal istihdam modeli haline gelen ücretli öğretmenlik uygulaması da kaldırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak atanmalıdır.” şeklinde konuştu.