Türk Eğitim-Sen'e yetki iadesi

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen mutabakat metni değiştirildi

GASP EDİLEN YETKİ, SORUŞTURMA SONUCUNDATÜRK EĞİTİM-SEN’E İADE EDİLDİ …

            15 Mayıs 2013 Yetki Döneminde,  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen  ve  Türk Eğitim-Sen  olarak şerhli imzaladığımız mutabakat metnine göre, Türk Eğitim-Sen in 304 üyesi, yetki ikram edilen Eğitim Bir Senin de 309 üyesi bulunmaktadır. Sendika olarak, bu sayılara itiraz etmiş, Silivri de yetkili sendikaların belirlenmesinde haksızlık yapıldığını belirtmiştik.

  

   “ Silivri de yetki emek hırsızlarına ikram edildi” diyerek yaptığımız basın açıklamasıyla olayı kınamış ve bu haksızlığı kabul etmeyeceğimizi ve hakkımızı alacağımızı açıklamıştık.   8 Sendika  üyemizin hiçbir kanun ve nizam tanınmadan Eğitim Bir-Sen e peşkeş çekildiğini iddia etmiş ve konu hakkında hem adli hem de idari boyutta soruşturma açılması konusunda müracaatlarımızı yapmıştık. Yetki gaspı sorumluları hakkında, Silivri Cumhuriyet Savcılığına yapmış olduğumuz suç duyurusuyla ilgili süreç devam etmektedir. İdari  soruşturma talebimiz sonuçlanmış ve itiraz ettiğimiz, 8 kişiden  5 i hakkında, anılan tarihte Sendikamız lehine üyeliklerinin düzenlenmesine  karar verilmiştir. Buna bağlı olarak;  Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Mayıs 2013 dönemine ait  Sendikalı Personel Tesbit Formu tekrar düzenlenerek tarafımıza gönderilmiştir.  Buna göre; 2013 Mayıs ayı yetki dönemine ait sayılar şu şekildedir.  Türk Eğitim-Sen 309, Eğitim Bir Sen 304.

  

   Hakkımızı söke-söke alacağımızı söylemiştik ve bunu başardık. Bu sonuç, Türk Eğitim Sen in hak mücadelesindeki kararlılığını öğrenemeyen ve bilmeyenlere bir ders niteliğindedir.  Hak – hukuk mücadelesi veriyoruz diyerek, yetki gaspı yapanlar ve buna göz yumanların,durum değerlendirmesi yapmasını tavsiye ediyor,Silivri de yetkinin eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

                                                                      

Enver DEMİR

Şube Başkanı 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri