Türk Eğitim-Sen'den Tacettin Dergahına Ziyaret

TÜRK EĞİTİM-SEN TACEDDİN DERGÂHINI ZİYARET ETTİ.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla Taceddin Dergâhında anma töreni düzenledi. Törene Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, Ankara Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri Nuri Ünal ve üyelerimiz katıldı.

 

Genel Sekreter Musa Akkaş burada yaptığı açıklamada İstiklal Marşımızın 93’üncü yıldönümünü kutlayarak sözlerine başladı. Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın önemine değinen Akkaş, “İstiklal Marşı’nı anlamak için İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir” dedi.  

 

İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümüne denk gelen bir zamanda demokratikleşme adı verilen sözde paketin TBMM’de kabul edildiğini belirten Akkaş, içinde Türklük bilincini yok etmekten, teröristlere neredeyse imtiyaz tanıyacak kadar esnek hususların bulunduğu bu paketin Türk demokrasi tarihi için tam bir utanç olduğunu bildirdi. 

 

Öğrenci Andının bu paketle birlikte kaldırıldığını söyleyen Akkaş, aynı endişeyi İstiklal Marşı için de yaşadığımızı belirtti. Akkaş, “Merak ediyoruz; yarın bölücü çevreler ve terör örgütü okullarda İstiklal Marşı’nın okutulmaması için kampanya düzenlerse, yine aynı tutum sergilenerek, İstiklal Marşı da kaldırılacak mıdır?” diye sordu. 

 

Akkaş, aydınlık yarınlara ulaşmak için var gücümüzle çalışacağımızı da söyleyerek, “Millet olarak oyuna gelmeyeceğiz. Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de itidalli tavrını sürdürecek, değerlerinin zarar görmemesi için ise ülkemizin tam kalbine çöreklenen yılanlara fırsat tanımayacaktır” diye konuştu. 

 

Akkaş sözlerini “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal!” diyerek tamamladı.  

 

Genel Sekreter Musa Akkaş’ın konuşmasının ardından Ulu Önder Atatürk, şehitlerimiz ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy için dua da edildi.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri