TÜRK EĞİTİM-SEN : ROTASYONDA 10 YIL'DA ISRARCIYIZ

Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN, ART Televizyonunda açıklamlarda bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN, dün akşam katıldığı ART Televizyonundaki programda "Eğitim Kurumları Yönetici Atamaları" konusunda açıklamlarda bulundu.

Şahindoğan konu hakkında özetle şunları söyledi:

ROTASYON 10 YIL OLMALI!

Sendika olarak rotasyon uygulamasına karşı olmadıklarını, ancak belli kurallar çerçevesinde uygulanması gerektiğini ifade etti. Bunlarda en önemli konunun süre konusunda olduğunu, 5 yıllık sürenin kısa bir süre olduğunu ifade etti.

%20 BARAJI KONULSUN!

Eğitim kurumlarının önmeli bir kısmında komple bir yer değişikliğinin eğitim-öğretimi olumsuz etkileyeceğini düşündüklerini söyleyen Şahindoğan, uygulamada her yıl %20 lik bir barajın konulabileceğini söyledi.

ROTASYON BİR SENDİKANIN DİRETMESİ SONUCU ÇIKTI!

Rotasyon uygulamasının ve süresinin bir sendikanın baskıları ile gerçekleştiğini, amacın bazı kurumlarda uzun yıllar görev yapan  yöneticileri "Emekliliğe" zorlamak olduğunu ifade etti.

GENEL MÜDÜRLÜKLER DÜZEYİNDE YAPILSIN!

Rotasyonda diğer önemli bir konunun genel müdürlükler düzeyinde yapılmaması olduğunu söyleyen Şahindoğan, bu hususta yargı tarafından da önemli kararlar alındığını söyledi.

Teoman YALÇIN / TurkiyeEgitim.Com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri