Türk Eğitim-Sen Kadınlar Komisyonu Toplandı

MERKEZ KADIN KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPTI.

Firdes IŞIK Başkanlığında yeniden oluşturulan Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu, ilk toplantısını 11 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirdi. Önümüzdeki süreçte yapılması gerekenlerin ele alındığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün mercek altına alındığı toplantıda bir konuşma yapan Işık şunları kaydetti:

 

“Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Merkez Kadın Komisyonu toplantımızın gelecek için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolundaki çalışanlar arasında kadınlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen kurulduğundan bugüne kadar kadın çalışanların sendikal mücadelede hak ettiği yeri almaları için gerekli her türlü çalışmayı yapmıştır.

 

Bütün şubelerimiz kadın komisyonlarını oluşturmuş ve bu komisyonlar yoğun bir çalışmayla sendikal mücadelenin içinde yerlerini almıştır. STK’ların güçlendirilmesi için biz kadınlar aktif ve etkin olarak muhakkak görev almalıyız. Bizler, sendikamızın bütün etkinlik ve eylemlerinde yer alarak ve projeler ortaya koyarak Türk Eğitim-Sen’e güç katarken; bizimle aynı sorunları yaşayan ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalışan arkadaşlarımızla yan yana, omuz omuza mücadele ederek de birbirimizden güç alacağız.

 

Bu güzel ülke bizim. Kadın-erkek demeden güç birliği içinde sesimize kulak tıkayanlara daha gür sesle haykırmak için, eğitim çalışanlarının haklarını alabilmeleri için mutlu ve huzurlu bir gelecek için çok çalışacağız.

 

Kadınlara yönelik ön yargıları yıkmak için kadın komisyonu çalışmaları iyi bir fırsat olacaktır. Bizler işin ucundan kadın kimliğimizle değil, görev bilinciyle tutarsak bizden sonra aktif olarak buralarda çalışmak isteyen kadınlara karşı da toplumun bakış açısını değiştirmiş oluruz.”

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri