Bu kapsamda Selahattin Dolgun; Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Sultanbeyli Kaptan-ı Derya İlkokulu’nu, Sultanbeyli Yaşar Palalı İlkokulu’nu, Bahçelievler Siyavuşpaşa İlkokulu’nu, Bağcılar Kaymakamı Sayın Abdullah Uçkun’u, Bağcılar İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Sayın Mehmet Koç ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan eğitim çalışanlarını, Bağcılar Mustafa Kemal ve İnönü Ortaokullarını ve Arnavutköy ilçesindeki kurumları ziyaret ederek, eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Selahattin Dolgun ayrıca, İstanbul 5 ve 6 No’lu Şubelerin düzenlediği istişare toplantılarına katılarak, ilçe temsilcilerimizle buluştu. Genel Başkan Yardımcılarımız Selahattin Dolgun, Cengiz Kocakaplan ve Erhan Bayram İstanbul 7 ve 8 No’lu Şubelerimizin yönetim kurulu üyeleriyle de istişare toplantısına da katıldı.
Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da İstanbul 1 No’lu Şubemizin Yönetim Kurulu Üyeleri ve şubemize bağlı üniversitelerin temsilcileri ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, TÜRKAV İstanbul Şube Başkanı Sayın Doç. Dr. Zeki Severoğlu’nu, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sebahat Deniz’i ziyaret eden Kocakaplan, üniversite idare personelin ve akademisyenlerimizin sorunları üzerine görüş alış verişinde bulundu. Kocakaplan ayrıca İstanbul 10 No’lu Şubemizi ve İstanbul Üniversitesi Vezneciler Kampüsünü ziyaret ederek, üniversitelerimiz ve üniversite çalışanları ile ilgili sendikamızın yaptığı çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.
Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük ise İstanbul ziyaretleri kapsamında İstanbul 3 No’lu Şubemizin yeni hizmet binasını ziyaret ederken, İstanbul 3 No’lu Şubemizin yönetim, denetleme, disiplin kurulları ve ilçe temsilcileri ile teşkilat toplantısı gerçekleştirdi. Kütük daha sonra sırasıyla Beyoğlu Kaymakamı Sayın Can Aksoy’u, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Zekeriya Postacı’yı, Kağıthane Ferit Aysan Çağdaş Yaşam İlkokulu ile aynı binada eğitim öğretime devam eden Vasfi Çobanoğlu İlkokulu’nu, Şişli İstanbul Ortaokulu’nu ve Şişli Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Muammer Demirbaş’ı ziyaret etti. Kütük ayrıca İstanbul 4 Nolu Şubemizin yönetim, denetleme ve disiplin kurulları ve ilçe temsilcileri ile istişare toplantısı düzenledi.
Kütük ayrıca İstanbul’un ardından Kocaeli’ye geçti. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şener Doğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Oğuz, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Azmi Tunç ile Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı da ziyaret eden Kütük; Kocaeli 2 No’lu Şubemizin yönetim, denetleme, disiplin kurulları, ilçe temsilcileri ve okul müdürlerimizin katılımı ile gerçekleştirilen teşkilat toplantısına katıldı.
Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram da İstanbul teşkilat toplantıları çerçevesinde İstanbul 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve İlçe Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı’na katıldı. Bayram, daha sonra İstanbul 9 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cevat Dervişoğlu’nu, Avcılar Kaymakamı Sayın Kemal İnan’ı, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Beylikdüzü OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Beylikdüzü Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Alper Bayram’ı ziyaret etti. Bayram ayrıca İstanbul 9 Nolu Şube Yönetim Kurulu ve İlçe Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı’na katıldı.
Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcılarımız eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Selahattin Dolgun: Sendikamız sadece işini yaparak, eğitim çalışanlarını bu hak mücadelesine dahil ediyor.
Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcından bugüne kadar yeni üye kaydımızın 26 bini geçtiğini söyleyerek, “2024 yılı Mayıs ayı mutabakatlarında kayda değer bir net artışla bu dönemi kapatacağız. Allah hepinizden razı olsun. Sadece 3-4 ayda hem de bu koşullarda bu kadar sayıda yeni üye kaydetmek her babayiğidin harcı değil. Bu teşkilat, yeni üye kayıtlarını yaparken kimseyi tehdit etmedi. Bana üye olmazsan şöyle olur demedi. Ya da hiçbir meslektaşımıza gayri ahlaki bir teklifle yaklaşmadı, ulufe dağıtmadı, kimseye rüşvet vermedi, çalışanları ilkeleri ile ekmeği arasında tercihe zorlamadı, hiçbir meslektaşımızın şahsiyetini ezmedi. Sendikamız sadece işini yaparak, eğitim çalışanlarını bu hak mücadelesine dahil ediyor. Dolayısıyla bu bana göre her türlü övgüyü hak eden bir başarıdır, hiç mütevazı olmayacağız. Türk Eğitim-Sen her düzeyde, her kurum nezdinde inanılmaz saygı duyulan bir milli sivil toplum kuruluşu ve sendikadır.” dedi.
Cengiz Kocakaplan: üniversitelerde görev yapan personelin karşılıklı yer değiştirme hakkı sağlanmalıdır.
Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da, sendikamızın üniversite çalışanları ile bilim insanlarının ekonomik ve sosyal yaşam şartlarının iyileştirilmesi yönündeki kararlı mücadelesini anlatarak, üniversitelerimizin ve bilim insanlarımızın dünyanın diğer üniversiteleriyle rekabetlerinde geri kalmaması gerektiğini, bu nedenle de maaş, araştırma ödenekleri, proje destekleri şeklindeki ödemelerinin artırılmasını istedi. Üniversite çalışanlarının nakil sorunlarına vurgu yapan Kocakaplan, “Aile bütünlüklerinin sağlanması noktasında mazeret tayinleri yapılmalı, bunun için de YÖK koordinatörlüğünde bir yönetmelik hazırlanmalıdır. Ayrıca üniversitelerde görev yapan personelin karşılıklı yer değiştirme hakkı (becayiş) sağlanmalıdır” dedi. 13/b görevlendirmelerinde keyfilik yaşandığını söyleyen Kocakaplan, bunun önüne geçilmesini istedi. Kocakaplan ayrıca, “Doktor öğretim görevlisi, doçent ve profesör unvanlarında akademik kadro kısıtlamasını doğru bulmuyoruz. Gerekli şartları sağlayan akademisyenlerimize kadro ve kontenjan sınırı olmaksızın akademik ünvanları verilmelidir” diye konuştu.
Orhan Kütük: Büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanları ve emekliler hak ettiğini almalıdır.
Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük ise, toplu sözleşmede 2024 yılı için yüzde 100,2, 2025 yılı için yüzde 58,4 oransal artış ve her yıl için yüzde 10 refah payı talep ettiklerini hatırlatarak, “Refah payını önemsiyoruz. Çünkü gerçek zam refah payının verilmesiyle mümkün olur. Her artış döneminde Hükümet ne yapıyor, oransal artışın üzerinde enflasyon farkı oluştuğu zaman enflasyon farkı ödüyor. Ama enflasyon farkı ile yetinmek demek aslında sadece enflasyon kadar zam demektir. Enflasyon kadar zam ise aslında sıfır zam demektir. Büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanların ve emeklilerin hak ettiğini alması ancak ve ancak enflasyon farkının üzerine refah payının kalıcı hale getirilmesi ile mümkün olur” dedi. Kütük ayrıca, ek göstergelerde eksik kalan hususların revize edilmesini de talep ederek, “Bu noktada 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e yükseltilmelidir.” diye konuştu.
Erhan Bayram: Sözleşmeli istihdam sonlandırılmalıdır.
Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinin kamu idaresine devletin sürekli olmayan işlerinin gördürülmesi amacıyla geçici personel istihdamı sağlamak için bir ruhsat olarak verildiğini söyleyerek, “Ama bugün kamuda yüzbinlerce 4/B’li memur çalıştırılıyor. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo, bu ruhsatın artık devlet tarafından asal memur istihdam modeli haline getirildiğini gösteriyor. Bildiğiniz gibi Hükümet 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi, 2023 yılında da 467 bin 4/B’liyi kadroya geçirdi. Bunun anlamı ‘Biz hükümet olarak yanlış yaptık. Bu yanlıştan dönüyoruz ve sizi kadroya alıyoruz’ demektir. Ama bugün yanlışa devam edildiğini görüyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak. kamuda aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdamının yanlış olduğunu dile getirerek, sözleşmeli istihdamın sonlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.