Türk Eğitim-Sen Gazete İlanları ile kutladı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Türk Eğitim-Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, gazeteler vasıtasıyla kamuoyuna duyurduğu bir ilanla kutladı.

Güzel ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerimizin iyi yetiştirilebilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmen Günü’nü kutlayan sendikamız; aynı zamanda bu ilanla, öğretmenlerin yaşadığı sorunların çözülmesinin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin öğretmene sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle ülkeyi yöneten siyasi iradeye çağrıda bulunulan ilanda, öğretmenin mesleki itibarının korunması ve yükseltilmesi için sorumluluk alınması gerektiği, aksi takdirde kaybedilenin sadece öğretmen olmayacağı asıl kaybedilenin Türkiye’nin geleceği olacağı vurgulandı.

 

İlanda şu ifadelere yer verildi:

 

“Bugün Öğretmenler Günü.

Büyük milletimizin, tarihe iz bırakacak yeni bir medeniyeti daha inşa edebilmesi, ancak iyi bir eğitim hizmetinin sunulmasıyla mümkün olabilecektir. Eğitimin bizzat uygulayıcısı olan öğretmenlerimiz, bu şuurla mesleklerini icra etmekte; yaptıkları işin önemini, sadece mesai saatlerinde değil, hayatlarının her anında yaşayarak hissetmektedirler.

Öğretmenin kaybedilmesi, geleceğimizin kaybedilmesi, yani Türkiye’nin kaybedilmesi demektir.

Bundan dolayı, öğretmenlerin itibarını korumak ve yükseltmek, toplumun tüm kesimlerinin ve en başta da ülkeyi yönetme yükümlülüğünü taşıyanların öncelikli sorumluluğu olmalıdır. Bu sorumluluk, öğretmenler için değil, Türkiye’nin geleceği için yerine getirilmesi gereken bir ödev olarak görülmelidir.

Makamı, ünvanı ve görevi ne olursa olsun sorumluluk mevkiinde bulunan herkesin, öğretmenimize hak ettiği değeri gösterecek ve mesleğin itibarını yükseltecek tutum, söylem ve uygulamaları sergilemesi geleceğimiz adına bir zorunluluktur.

Biz Türk öğretmenleri olarak;Başarımızın, Cumhuriyetin başarısı olduğunun bilinciyle; yılmadan, bıkmadan ve yorulmadan; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.

Güzel ülkemizin geleceği için hayati bir görevi icra eden öğretmen ve akademisyenlerimizin ek ödeme oranlarının artırılmaması ve ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmenimizin varolması gibi, devasa sıkıntılar içerisinde bırakılmış olmamız kabul edilemezdir. Yaşadığımız olumsuzluklar ve mesleki itibarımızın alabildiğince rencide edildiği bu zamanda, çok doğaldır ki, Öğretmenler Günü’nde şen şakrak eğlenceli toplantılar yapmayacağız!

Ancak, Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlerimizin problemlerinin daha yoğun gündeme getirildiği ve tartışıldığı bir zemin olarak, öğretmenlerimize ve daha doğrusu ülkemizin geleceğine sahip çıkmak adına 24 Kasım’ı ısrarla kutlayacak, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve şükranla yad etmeye devam edeceğiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.”

 

İLANLARI GÖRMEK İÇİN GAZETE İSİMLERİNE TIKLAYINIZ

 

Milliyet

Posta

Yeniçağ

Sözcü

Zaman

Ortadoğu

Yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri