Türk Eğitim Sen atamaların iptalini istedi

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde yapılan tüm atamaların iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü.


Hanefi Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik zamanında yapılan yönetici atamalarından yargıya intikal edenlerden 7'sinin bozulduğunu ve son olarak Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin Ankara Etimesgut İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne yapılan müdür atamasının yürütmesini durdurduğunu kaydetti.

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 76. maddesine göre, Çelik döneminde yapılan 998 kişinin atamasının iptali için toplu dava açtıklarını hatırlatan Bostan, bu yönde bireysel olarak dava açmak isteyenlerin de sendika olarak yanında olduklarını bildirdi.

Bostan, 998 yöneticinin atamasının iptalini istediklerini, ancak bakanlığın bu isteği karşılıksız bıraktığını öne sürerek, Çelik'in bakanlığı döneminde eğitim camiasında barış ve huzur ortamının tamamıyla ortadan kalktığını ve eğitim çalışanlarının kutuplaşmaya sürüklendiğini iddia etti.

Bostan, açıklamasında, ''Milli eğitimdeki devasa sorunların üstesinden gelmek için acilen huzura ve iç barışa ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle mahkemelerin kararını beklemeden Milli Eğitim Bakanlığı'nda 76. maddeye göre yapılan bütün atamaların iptali gerekmektedir'' görüşüne yer verdi.


Etiketler: türk eğitim sen hanefi bostan

AA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri