Türk-Alman Kültür İlişkileri Kongresi

TÜRK-ALMAN KÜLTÜR İLİŞKİLERİ VE KÜLTÜR AKTARIMI: FARKLILIKLAR VE ÖĞRENME SÜREÇLERİ ADLI ULUSLARARASI KONGRE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE DÜZENLENİYOR

İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı ve Paderborn Üniversitesi arasında ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Türk-Alman Kültür İlişkileri ve Kültür Aktarımı: Farklılıklar ve Öğrenme Süreçleri adlı uluslararası kongresi (Türkisch-Deutscher Kulturkontakt und Kulturtransfer - Kontroversen und Lernprozesse), 13-15 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenleniyor.

Geçmişten günümüze uluslararası araştırmaların odağında yer alan Türk-Alman ilişkileri hâlen güncel tartışma konularından biridir. Böyle olmakla birlikte Türkiye'deki yeni açılımların, çoğu kez uluslararası tartışmaların dışında kaldığı görülmektedir. Bu anlamda Nisan 2009'dan beri TÜBİTAK ve BMBF desteği ile yürütülen Türkisch-Deutscher Kulturkontakt und Kulturtransfer adlı uluslarası proje, Türkiye ile Almanya'nın karşılıklı etkileşimlerini disiplinlerarası bir alanda araştırmayı amaçlanmaktadır.

Üç gün sürecek olan kongreye, uluslararası ilişkiler, kültürlerarası iletişim, edebiyat, medya, dilbilim sosyoloji, bilim transferi, çeviribilim vb. alanlardan, konularında yetkin bilim insanları katılacak ve Türk-Alman ilişkileri çerçevesinde güncel teorileri ve pratiğe yönelik gelişmeleri tartışmaya açacaklar.

Kongre çerçevesinde hazırlanan kültür programı kapsamında, katılımcılar, Almanya'da yaşayan, Türk-Alman ilişkilerine farklı bir gözle bakan kabare sanatçısı Kerim Pamuk'un sunumunu izleyebilecek, İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesi'nde açılacak olan “Nadir Eserlerle Türk-Alman İlişkileri” adlı sergiyi gezebilecekler.

Bilgi İçin: www.istanbul.edu.tr/edebiyat/alman_dili_edebiyati/kongre2010.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri