"Türban konusunda çok iyi bir yere geldik"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme çıkışında türban konusunda çok mesafe kat edildiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul ederek bir süre görüştü. Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşme, yaklaşık 50 dakika sürdü.

.

Özcan, "Çok iyi bir yerde olduğumuzu söyledi kendisi de. Zaten ben bunları sizlere çoktan beri söylüyorum. İşte muhalefet patileri olsun iktidar partimiz olsun. Bu meseleyi çözmek için çok iyi bir yere geldik.



Gerçekten bu yere gelinmesi bilememiz bile teşekküre değer bir şeydir biz onlara müteşekkiriz. Zannediyorum bu aşamada üniversiteli, kızlarımızla ilgili sorunu problem çözülmüş olacaktır. Teşekkür etmedi Cumhurbaşkanı. Her zaman konuşuyoruz. Yani iyi bir yerde olduğumuzu söylediler. O herkesin paylaştığı bir görüş. Çok sevindirici onu paylaştım.

Türkiye çok huzursuzluklara sebebiyet veren bir konuyu sorunsuz çözecektir diye düşünüyoruz. Çoktandır gündemimizde artık düşsün istiyoruz. Başka üniversitelere yazı yollamayacağız. O yazının başka türlü anlamı oluyor. Onun yerine öğrencilerimizin dersten çıkartılmamasını istiyoruz.

Başörtüsü veya başka bir nedenle o konuda ısrarcı olacağız. Üniversiteler özgürlükçü yerler özgürlüğün olduğu yerler. Öğrencilerimiz ahlaka aykırı olmadığı sürece istediklerini giyilebilmeli her türlü fikir söylenebilmeli. Biz öyle üniversite düşünüyoruz. Bütün rektörlerimizin çoğu da bizimle aynı fikirde" dedi.
HaberTürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri