Tunceli'de 2 şehit!

Teröristler, halı sahada maç yapan polislere saldırdı!

Tunceli'de halı sahada maç yapan polislere PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Olayda maç yapan 1 komiser ile onu saha kenarından izleyen eşi öldü, 3'ü ağır 8 polis de yaralandı. Çıkan çatışmada, 4 ya da 5 kişi oldukları belirtilen teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi.

Olay, Tunceli merkez Munzur Mahallesi'nde, Munzur Çayı kıyısında yer alan etrafı tel örgülerle çevrili halı sahada meydana geldi. Tunceli'de görev yapan 12 polis, futbol maçı yapmak üzere halı sahaya gitti. Polislerden bazılarının eşleri ve yakınları da saha kenarında maçı izlerken, 3 polis memuru da güvenlik için görevlendirildi. Futbol maçı yapan polis memurlarına saat 21.40 sıralarında, 4 ya da 5 kişi oldukları belirtilen PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda, maç yapan 1 komiser şehit olurken, onu saha kenarından izleyen eşi de olay yerinde öldü, 3'ü ağır 8 polis memuru da yaralandı. Açılan ateşe, güvenlik için orada bulunan polis memurları karşılık verirken, teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi, diğer teröristler ise kaçtı.

Yaralı polis memurları, ambulans ve sivil araçlarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 1 polis memuru, helikopterle Elazığ'a sevk edildi.

ÖZEL HAREKAT NOKTALARINA DA SALDIRI

Halı sahaya düzenlenen saldırıyla eş zamanlı olarak, kentin güvenliğini sağlamak için kurulan, Esentepe Mahallesi ve Alibaba Mahallesi'ndeki iki ayrı Özel Harekat Polis noktasına da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Olayın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi helikopterler, teröristlerin kaçtığı Munzur Vadisi'ni ateş altına aldı.

Hastaneye gelerek yaralı polisleri ziyaret eden Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, ağır yaralı bir polis memurunun helikopterle Elazığ'a sevk edildiğini söyledi. Vali Taşkesen, 4 ya da 5 kişi olduğunutahmin ettikleri teröristlerden birinin ölü ele geçirildiğini ifade ederek bölgede operasyonun sürdüğünü belirtti.
 

Haber Türk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri