Tüm Özür Gruplarına Çözüm Bulunmalı

TÜM ÖZÜR GRUPLARINA VE İL İÇİNE DE EK EŞ DURUMU ÖZRÜ HAKKI VERİLMELİDİR

“Bilindiği üzere, 2013 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumundan İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme işlemleri 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında tamamlanmış, ancak il emri ve ilçe emri uygulamasının bulunmaması sebebiyle başvuruda bulunan yaklaşık 3.600 eğitim çalışanı atanamayarak mağdur olmuştur.

Türk Eğitim-Sen olarak, Bakanlığa gönderdiğimiz 31.08.2013 tarih ve 805 sayılı yazımızla, yaşanan mağduriyetlere çözüm bulunması talebiyle  “il ve ilçe emri” uygulamasını da içerecek şekilde ek bir özür grubu atama hakkının verilmesi hususundaki taleplerimizi iletmiştik. Bu yazımız doğrultusunda, ek özür grubu tayinlerinin yapılacağı ile ilgili haber ve bilgiler kamuoyuna yansımaktadır.

Türk Eğitim-Sen olarak, Bakanlığa yeniden yazı göndererek, yapılacak ek özür grubu atamalarının tüm özür türleri için ve il ve ilçe emrini içerecek şekilde yapılmasını, sadece iller arası özür grupları için değil, aynı zamanda ilin farklı ilçelerinde bulunan eğitim çalışanlarının da aile bütünlüğünü sağlayacak, il içi eş durumu atamalarını da kapsayacak şekilde ve en kısa süre içinde yapılması hususunda talepte bulunduk.       

 

 

İlgili yazımız için tıklayınız (word pdf)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri