" Tüm Öğretmenleri Kadrolu Yapacağız"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2011 Genel Seçimleri öncesi, "Seçim Beyannamesi"ni açıkladı. Bahçeli eğitimin sorunlarına ve öğretmenlere yönelik önemli vaadlerde bulundu.

 

 

''Çalışanların ücretleri, sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan anlayışla tespit etmek yerine, ekonomik büyümeden pay alacak şekilde belirlenecek. Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacaktır. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10'a kadar indirilecek. Kamu istihdamı gözden geçirilerek aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak.''

Kamuda çalışanlara ödenen denge tazminatının artırılacağını ifade eden Bahçeli, kadrolu olmayan sözleşme ve geçici çalışan öğretmenlerin daimi kadrolara geçirileceğini belirtti.

Bahçeli, emeklilere her yıl bir defa eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olmak üzere bir maaş tutarında ödeme yapılacağını, ekonomik büyümenin sağladığı refah artışının da emekli aylıklarına yansıtılacağını söyledi.

 

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Bahçeli'nin seçim beyannamesinde şu hususlara da yer verildi:

● Eğitim ve öğretimde imkân ve fırsat eşitliği sağlanacak, toplumun bütün fertlerinin ilgi, eğilim ve yetenekleri doğrultusunda eğitilmesi esas olacaktır.
Okul öncesi eğitimin 6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle zorunlu temel eğitimin süresi 9 yıla çıkartılacak ve iki kademeli olarak yapılandırılacaktır.
“Temel eğitim” hedefimiz; okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılarak zorunlu temel eğitim süresinin artırılması, gerekli fiziki alt yapı ve insan gücü kapasitesinin oluşturularak ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıdır.
Eğitimin her kademesinde eğitim dili Türkçe olup, Türkçe’nin dışında başka bir ana dilde eğitim yapılmayacaktır. Türkçenin doğru ve güzel kullanımını teminen ana sınıfı ve ilköğretim kademesinde Türkçenin iyi öğretilmesine önem verilecektir.
Orta öğretim; program türünü esas alan, yatay ve dikey geçişlere imkân veren, çağdaş rehberlik ve yönlendirme hizmetiyle üniversite sistemine etkin geçişi sağlayan bir yapıya kavuşturulacaktır.
Yüksek Öğretim Kurulu; düzenleme, yönlendirme, koordinasyon, planlama ve denetimden sorumlu bir yapıya dönüştürülerek yeniden yapılandırılacaktır.
Üniversite giriş sınavı kaldırılacaktır.
Bunun yerine, ilköğretim ve orta öğretimde etkili bir yönlendirmeye bağlı olarak, uygulanacak müfredat ile orta öğretim başarısını ve orta öğretim sonunda yapılacak “olgunlaşma sınavını” esas alan ve fırsat eşitliğini gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulamaya konulacaktır.

personel mep.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri