TÜKEDER: Bütün mal ve hizmetler zamlanacak

Tüketici Derneği (TÜKEDER) Başkanı Necati Yentürk, doğal gaz fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak, “bu zamla birlikte başta ulaşım olmak üzere bütün mal ve hizmetler zamlanacaktır” dedi.

Yentürk, yazılı açıklamasında doğal gaz fiyatlarına konutlarda yüzde 22,5, sanayide ise yüzde 22 oranında zam geldiğini anımsatarak, üretimin önemli bölümünün doğal gazla çalışan santrallerden elde edilmesinden dolayı zammın elektrik ücretlerine yansımasının da kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Hükümet ve hükümete yakın çevrelerin, her gün ekonomik durumun ne kadar iyiye gittiğine dair açıklamalar yaptığına değinen Yentürk, şunları kaydetti:

“İçteki refah seviyesinin yükseldiğine, dış itibarımızın arttığına ve ekonomik durumumuzun her geçen gün daha iyiye gittiğine dair yapılan bu açıklamalara rağmen, vatandaş tam aksine piyasadaki durgunluğun yanı sıra cebindeki paranın daha da azaldığına, alım gücünün düştüğüne tanık olmaktadır.

Günümüzde ekonominin temel girdilerinden olan doğal gaza yapılan bu zammın tüm hizmet ve üretim sektörlerindeki fiyatları etkilemesi kaçınılmazdır. Bu zamla birlikte başta ulaşım olmak üzere, bütün mal ve hizmetler zamlanacaktır. Bu durumun enflasyonu azdırması da kaçınılmazdır.”


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri