Öyle bir dünya düşünün ki her şarkıyı cebinize anında indirebilesiniz hem de sorunsuz bir şekilde tubidy mp3 dinle önceden şarkıları akıllı telefonuna tubidy indir yükle hiçbir zaman müziksizyaşamaya boyun eğme.İster hemen istersen de daha sonra tubidy mp3 dinle uzun süre yüksek sesle müzik dinlemenin keyfine varın cebinizi müziksiz bırakmayın ama sağlığınıza da dikkat
Kulaklıkla ister hoparlörden tubidy mp3 dinle uzun süre yüksek sesle müzik dinlemenin kulakta duymayı sağlayan organların tahrip olmasına yol açabilir. Bunun için sizlere tubidy indir diyerek müzik arşivini öneriyoruz tubidy Google play store ile indirin. Özellikle her türlü müziği tubidy uygulaması ile indirebilirsiniz.
Tubidy Mp3 Mobil Site Uygulaması İle İstediğiniz Müzikleri İndirebilirsiniz.
"Kulaklıkla yükses seste müzik dinlendiğinde, kulağımız sesin şiddetinin dışında basınca da maruz kaldığından zararlı etki meydana getiriyor. Uzun süre yüksek ses ve basınca maruz kalınca, iç kulakta duymamızı sağlayan duyu hücreleri tahrip oluyor. İlk hasar geçici, geri dönmesi mümkün düzeyde. Amaiç kulakta oluşan etki çok yüksekse, sık sık tekrarlanıyorsa ve uzun süre devam ediyorsa, oluşan hasarlar kalıcı hale geliyor. Yani meydana gelen işitme kaybı geri döndürülemez bir noktaya ulaşıyor.
Gençler 'kaç senedir yüksek sesle müzik dinliyorum, gayet de iyi duyuyorum' diyorlar ama oluşan zarar kendini bir anda ortaya çıkarmaz. Bunu hemen fark edemeyebilirsiniz, etki daha sonra ortaya çıkabilir. Çınlama da yüksek sesle müzik dinlemenin yarattığı zararlardan biridir. Ve çoğu zaman çınlamalar hastaları rahatsız eder."
Çelik, müzik dinlerken sıkça kulaklık kullanmaktan ve ses seviyesini yüksek tutmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi. Kısa süre yüksek sese maruz kalınan geçici işitme kayıplarının tedaviyle giderilebileceğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
"İşitme kaybı kalıcı hale gelmişse bunu düzelmek için iyileştirici bir tedavi yöntemi malesef yok. İşitme kaybının günlük hayatını engellememesi için bazı önlemler alınabilir, bunun için genellikle işitme cihazları kullanıyoruz. Özellikle gençler kulakla müzik dinlerken sesin şiddetine, kullanılan kulaklıkların kalitesine dikkat edilmesi ve dinleme süresininde iyi ayarlanmış olması gerekir."
Tubidy İndirmek İçin Tıklayınız
CEP TELEFONLARI İÇİN "KABLOLU KULAKLIK" TERCİH EDİN Kulak için diğer bir tehlikenin de, manyetik alan oluşturan cep telefonları ve bluetooth kulaklıklar olduğuna dikkati çeken Çelik, kullanıcıları bu konuda da uyardı.
Bluetooth kulaklıkların, cep telefonunu manyetik etkisinin uzaklaştırdığı için vatandaşlar tarafından daha güvenli ve zararsız olarak algılandığını kaydeden Çelik, "Bluetooth kulaklıkların çevresinde de manyetik alan oluştuğundan güvenli değil, ideal yöntem kablolu kulaklıkların kullanılmasıdır. Manyetik alan oluşturan cep telefonu ve bluetooth kulaklıklar, kulağa yakın olmamalı" ifadesini kullandı.
İngiltere’de yapılan bir araştırma, iş yerlerinde çalışanların müzik dinlemesine karşı çıkan müdürlerin çok da haksız olmadığını ortaya koydu.
Galler Üniversitesinde görev yapan bir grup bilim adamı, çalışırken müzik dinlemenin konsantrasyonu bozduğunu ve idrak etme kapasitesini etkilediğini bildirdi.
Applied Cognitive Psychology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, bir grup gönüllüyü, sevdikleri ya da hiç zevklerine uygun olmayan bir müziğin eşliğinde veya sessiz bir ortamda hafıza testine tabi tuttu.
Araştırmanın sonucunda elde edilen veriler, insanın zevkine uygun olsun ya da olmasın, müzik dinlemenin katılımcıların testteki başarılarını düşürdüğünü gösterdi.
Birçok uzmanın özellikle klasik müziğin hafızayı güçlendirdiğini ve strese iyi geldiğini savunduğu ve müziğin ameliyathanelere kadar girdiği günümüzde elde edilen bu verilerin, müziğin gücü karşısında yetersiz kalabileceği yorumları yapılıyor.