TSYD havuzunda öğretmene "başörtüsü ayrımcılığı" yargıya taşındı!

Çocuklarını, eşinin üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tesislerindeki havuza getiren kadın üyemize yapılan ayrımcılık, dışlama ve nefret söylemini yargıya taşıdık.

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklama;

Çocuklarını, eşinin üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tesislerindeki havuza getiren kadın üyemize yapılan ayrımcılık, dışlama ve nefret söylemini yargıya taşıdık.

TSYD’nin İstanbul’daki tesislerinde, kendisine “tesettürlü olması nedeniyle havuz alanına girmesinin yasak olduğu, açık havuz alanını kullanması bir yana çocuklarının başında dahi duramayacağı” söylenen üyemize ve onun nezdinde ülkemiz kadınlarına yönelen bu saldırı, bu alçakça söylem ve eylem, yargı önünde hak ettiği karşılığı mutlaka bulacaktır.

Başörtülü kadınlara yönelik nefret söylemini yayan ve teşvik eden; toplumumuzun çoğulcu yapısını ve kamu düzenini tehdit eden, kendini insanımızın ve toplumun üstünde gören 28 Şubat artığı fosil zihniyetin TSYD’deki temsilcilerine vicdanların verdiği mahkûmiyet yetmez, ayrımcılık ve nefret suçlusu bu kişiler yargı önünde de hesap verecektir.

Kamu ve özel kurumlarda inanç özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik işlenen ayrımcılık ve nefret suçları bizlere, TİHEK’in Can Ataklı hakkında verdiği kararındaki “inancı gereği örtünen kadınların kıyafetlerine yönelik söylem ve ayrımcı fiillerin yönetmelik değişiklikleriyle ortadan kaldırılamaması ve yaygın bir şekilde mütemadiyen devam etmesi nedeniyle kanuni bir düzenleme ile güvence altına alınması gerektiği” yönünde kanaatinin halen güncelliğini koruduğunu ve kanuni düzenleme yapılmasının ne kadar elzem olduğunu bir kez daha göstermektedir.

Üyemizin ve üyemiz nezdinde kadınların ihlal edilen haklarının yasal takipçisi olduğumuz gibi, hakkı ihlal edenleri de hesap vermek üzere adalet karşısına çıkarmaya devam edeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri