TSK'dan Din Dersine Onay

TSK'DAN DİN DERSİNE ONAYAskeri okullarda Kur'an dersi okutulabilecek

Genelkurmay Başkanlığı, ortaokul ve liselerde 'Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in Hayatı'nın isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulduğunu hatırlatarak, söz konusu derslerin diğer seçmeli derslerle birlikte Tsk ortaöğretim okullarının haftalık ders çizelgesine dahil edildiğini bildirdi.

TSK'DAN DİN DERSİNE ONAY

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "14 Kasım tarihli bir gazetede 'Tsk'dan din dersine onay... Genelkurmay, askeri liselere seçmeli Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersi'ne onay verdi.

MEB kararı ile onurlu yaşam ve inisiyatif sahibi olma konularının işlendiği temel değerler dersi kaldırıldı' şeklinde ifadeler içeren bir haber yayınlanmıştır. Bu kapsamda kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve oluşabilecek yanlış algılamaların önüne geçmek maksadıyla, konu ile ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur." denildi.

"SEÇMELİ DERSLERİN TAMAMI ÖĞRENCİLERİN SEÇİMİNE BIRAKILDI"

Tsk yaptığı açıklamada ayrıca, "Tsk ortaöğretim okulları idarelerince; Tsk Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 5'inci maddesi gereği, öğrencilerin ilgi ve isteklerinin tespiti için seçmeli derslerin tamamı öğrencilerin seçimine sunulmuş ve öğrencilerin seçmeli ders konusundaki tercihlerini belirtir dilekçeleri alınmış ve eğitim-öğretime başlanmıştır." denildi.

"DARBE EĞİTİMİ VERMİYORUZ"

Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyunda gündeme getirilen iddiaların aksine Tsk eğitim ve öğretim kurumlarının, eğitim birliğine aykırı hareket etmesi ve eğitim-öğretim müfredatında açık veya gizli olarak darbeye yönelik eğitim konularının bulundurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

"MÜFREDATTA 'DARBE' YOK"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Kamuoyunda gündeme getirilen iddiaların aksine Tsk eğitim ve öğretim kurumlarının, eğitim birliğine aykırı hareket etmesi ve eğitim-öğretim müfredatında açık veya gizli olarak darbeye yönelik eğitim konularının bulundurulması söz konusu değildir'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, askeri okullardaki bütün eğitim sisteminin yürürlükteki mevzuata uygun olarak düzenlendiği belirtilerek, ''Ön yargıların şekillendirdiği bakış açısıyla Tsk eğitim ve öğretim kurumlarına yöneltilen eleştirilerin yersiz olduğu, diğer taraftan her zaman sıcak gelişmelerin yaşandığı bir coğrafyada bulunan Türkiye'de Silahlı Kuvvetlerin konumu ve rolünün, güvenlik ihtiyaçları ve maruz kaldıkları tehdit düzeyleri düşük seviyede olan bazı batılı ülkelerin Silahlı Kuvvetleri ile kıyaslanmasının ve mevcut durumun demokratik ülkelerdeki uygulamalara aykırı olduğu iddiasının gerçeklerden uzak bir bakış açısının ürünü olduğu değerlendirilmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

 haberler.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri