TSK Uzman Erbaş Alıyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Çeşitli Sınıflarda Uzman Erbaş İhtiyacını Karşılamak Amacıyla Personel Alacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, çeşitli sınıflarda uzman erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel alacak. Alımlar en az lise ve dengi okul mezunu, hâlen askerlik hizmetini yapmakta olan veya başvuru tarihi itibariyle terhisinden 3 yıl süre geçmemiş olan adaylar arasından yapılacak.

Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar, sınav notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak. Adaylar başarı puanı en yüksekten başlamak üzere başvuruda bulundukları branşa yerleştirilecek. Yapılacak yerleştirme neticesinde boş kalan kontenjanlar, başvuru yaptığı branşta kontenjana giremeyen adaylardan isteğe bağlı olarak (online başvuru formunda ilgili bölümü evet olarak işaretleyenler) başarı puanı en yüksekten başlamak üzere sınıf farkı gözetmeksizin, öncelikle şoför ihtiyacı (Psikoteknik Testinde başarılı olan adaylardan), müteakiben sırasıyla Piyade Komando, Tank, İstihkâm, Muhabere, Topçu, Hava Savunma, Sıhhiye, Veteriner ve Bakım sınıflarının kontenjanları tamamlanacak.

Belirtilen esaslar dâhilinde yapılacak yerleştirmeyi müteakip kontenjanlar tamamlandığında bir yere yerleştirilemeyen adaylar olduğu takdirde, başarı notu en yüksekten başlayarak sıralanacak ve genel yedek olarak belirlenecek. Genel yedek olarak belirlenen adaylar, sağlık nedeniyle elenen veya isteğinden vazgeçen asil adayların yerlerine öncelikle askerlik yaptığı ve başarılı olduğu sınıfa yerleştirilecek, yoksa başarı puanı en yüksekten başlayarak sınıf farkı gözetmeksizin boşalan kontenjanlar tamamlanacak.

Yazılı sınav; 8 Ağustos 2009 tarihinde saat 15.00'de Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Malatya, Manisa, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Girne)'de yapılacak.

Sınav merkezlerinin kapasitesine bağlı olarak adaylar idare tarafından belirlenecek farklı sınav merkezine planlanabilecek. Sınava katılacak adayların bu yazılı sınavda alacakları puan, 2009 yılı için yapılacak tüm uzman erbaş alımları için geçerli olacak. 22 Mart 2009 tarihinde yapılan yazılı sınavda başarılı olan adaylar, 8 Ağustos 2009 tarihindeki yazılı sınava girmeyecekler.

Ancak yazılı sınav notunu yükseltmek isteyen adaylar, 8 Ağustos 2009 tarihindeki yazılı sınava girmek isterlerse 28 Temmuz 2009 tarihine kadar 03124116050 numaralı faksa dilekçelerini ve girmek istedikleri yazılı sınav merkezini bildirmek şartıyla katılabilecekler.

Yazılı sınavda başarılı olan adayların Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet Yeterlilik Testleri (FKYT) ise 17 Ağustos-4 Eylül 2009 tarihleri arasında Zh.Brl.Okl. ve Eğt.Tüm.K.lığı Etimesgut-Ankara'da, mülakatları da 18 Ağustos-5 Eylül 2009 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi K.lığı/Cebeci-Ankara'da gerçekleşecek.

Ayrıca şoför adayları 18 Ağustos-4 Eylül 2009 tarihleri arasında Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Psikoteknik Testine tabi tutulacak.

sondakika

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri