TRT uzman ve denetçi alacak

TRT uzman ve denetçi alacak, TRT Genel Müdürlüğü kaç personel alacak.?

TRT Genel Müdürlüğü kaç personel alacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, 20 Mali Denetçi Yardımcısı ve 10 Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı alınacak.

İlan metni aşağıdadır

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünden:

MALİ DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI

Kurumumuzun merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 2014 ve 2015 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi olarak çalışıp da söz konusu sınava katılanlar dahil) olanlardan, (10) adet Mali Denetçi Yardımcısı unvanlı kadroya yazılı ve sözlü-mülakat şeklinde giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alımı yapılacaktır.

I - ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1 - Türk Vatandaşı olmak,

2 - Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,

3 - Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4 - Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5 - Engelli personel istihdamına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere görevini devamlı yapmasına engel olabilecek zihinsel engeli bulunmamak,

6 - 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 35 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1980 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.),

7 - Yurdun her yerinde görev yapmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

8 - Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

II - ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların, sınava son başvuru tarihi itibariyle en az dört yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmaları ve 05-06 Temmuz 2014 veya 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP35 puan türünde 70 ve üzeri puan almış olmaları şarttır.

 

KADRO UNVANI

KPSS PUAN TÜRÜ

TABAN PUANI

KADRO SAYISI

MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMI

Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı

KPSSP35

70

10

En az dört yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından birinden mezun olmak.

III - BAŞVURU SÜRESİ:

Başvuru süresi, 07 Aralık 2015 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 08 Ocak 2016 tarihinde saat 18.00’da sona erecektir.

IV - BAŞVURU ŞEKLİ:

Sınav başvuruları, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinde yayınlanacak olan başvuru formu ile elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru formunda yer alacak vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş, mevzuata uygun, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelik ve çözünürlükte olacaktır.

Adaylar, 04 Aralık 2015 tarihinde TRT Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı ve Mali Denetçi Yardımcısı kadro unvanlarından yalnızca birisine başvuruda bulunabilecektir. Başvuru süresinin sonunda, adaylar KPSS puanı en yüksekten başlanarak sıralanacak olup, sınav açılan kadro sayısının 20 katı aday (200 kişi) yazılı sınava çağrılacaktır. Sıralamada en sonda yer alan adayın puanı ile aynı puana sahip diğer adaylar olması halinde, bu puana sahip adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.

Adaylar, başvuru formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulmasından ve verdikleri bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar.

Giriş sınavına katılmaya hak kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

V - SINAV ŞEKLİ:

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü-mülakat şeklinde iki aşamalı yapılır.

VI - SINAV ÜCRETİ:

Sınava katılacak adaylardan alınacak sınav ücreti ve sınav ücretinin yatırılabileceği banka ve hesap numaraları TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir.

VII - YAZILI SINAV YERİ VE TARİHİ:

Yazılı sınav, Ankara’da yapılacak olup sınavın yeri, günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

VIII - YAZILI SINAV KONULARI:

Yazılı sınav aşağıdaki konulardan yapılır:

a) İktisat grubu:

1) Mikro ve makro iktisat,

2) İktisat politikası,

3) Türkiye ekonomisi,

4) Uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar.

b) Maliye grubu:

1) Kamu maliyesi,

2) Bütçe ve bütçe politikası, Türk bütçe sistemi,

3) Türk vergi sisteminin genel esasları,

4) Maliye politikası.

c) Hukuk grubu:

1) Anayasa hukuku,

2) İdare hukukunun genel esasları ve idari yargı,

3) Ceza hukuku (Genel hükümler),

4) Medeni hukuk (Başlangıç-kişiler hukuku-eşya hukuku),

5) Borçlar hukuku (Genel hükümler),

6) Vergi hukuku.

ç) Muhasebe grubu:

1) Genel muhasebe,

2) Maliyet muhasebesi,

3) Şirketler muhasebesi.

Yazılı sınav sorularının konu grupları bakımından ağırlıkları; iktisat grubu %25, maliye grubu %25, hukuk grubu %25 ve muhasebe grubu %25 şeklinde olacaktır.

IX - YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir, en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılır.

Yazılı sınavda başarılı sayılmak için sınav ilanında belirtilen konu gruplarından en az altmış puan alınması ve bunların ortalamasının en az yetmiş puan olması gerekir.

Yazılı sınavda başarılı olanlardan en yüksek puan alan adaydan başlanarak, atama yapılacak kadro sayısının dört katını (40 kişi) geçmemek üzere, duyuruda belirtilen sayıda aday sözlü-mülakat sınavına çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü-mülakat sınavına çağrılır.

X - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü-mülakat sınavı, Ankara’da TRT Genel Müdürlüğü merkez hizmet binasında yapılacak olup, sınav günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

XI - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANANLARDAN TALEP EDİLECEK BELGELER:

Yazılı sınava katılarak başarılı olan ve sözlü-mülakat sınavına girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri sözlü-mülakat sınavına katılacakları gün sınav komisyonuna teslim edecektir.

1. Başvuru için TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinde elektronik ortamda tam ve eksiksiz olarak doldurmuş oldukları başvuru formu (ıslak imzalı),

2. Özgeçmiş (ıslak imzalı),

3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi (aslı görülüp, fotokopisi onaylanacaktır.).

XII - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAVI KONULARI VE SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözlü-mülakat sınavında adaylar;

a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

Adaylar, Komisyon tarafından (a) bendi için elli puan, (b), (c), (ç), (d) ve (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için ise onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü-mülakat sınavı ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü-mülakat sınavında başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.

XIII - GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE BAŞARI SIRALAMASI:

Sınavlara ilişkin değerlendirmeler yüz puan üzerinden yapılacaktır. Her bir sınav şeklinden en az yetmiş puan almış olma şartı aranır.

Yazılı ve sözlü-mülakat sınavlarında alınan notların aritmetik ortalaması dikkate alınarak en yüksek ortalamadan başlanarak genel başarı sırası belirlenir. En yüksek ortalamadan başlayarak atama yapılacak olup, ilan edilen kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılır. Diğer adaylar için yetmiş ve üzeri puan almış olmak söz konusu kadroya atanmak için kazanılmış hak sayılmaz.

Adayların giriş sınavı puanlarının aynı olması halinde sırasıyla, yazılı sınav puanı ve KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.

Atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere yedek liste ilan edilir.

IVX - GİRİŞ SINAVI SONUCUNUN DUYURULMASI:

Giriş sınavı sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazanan adaylar, TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

XV - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:

Sınava katılanlar sınav sonuçlarının ilanından itibaren 10 gün içinde yazılı olarak Kuruma itirazda bulunabilirler. Kurum, itirazları Komisyona inceleterek en geç 20 gün içinde ilgiliye cevap verir.

XVI - ATAMA İŞLEMLERİ:

Giriş sınavını asıl olarak kazanan adaylar, atamalarına esas olmak üzere talep edilecek belgelerle birlikte süresi içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine Mali Denetçi Yardımcısı kadrosuna atamaları yapılır. Süresi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın müracaat etmeyen adayların atama işlemleri yapılmaz.

Giriş sınavında başarılı olup ataması yapılmayanlardan veya ataması yapılıp da herhangi bir sebeple görevden ayrılanlardan boşalan kadrolara, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay içinde giriş sınavı başarı sıralamasına göre yedek listeden atama yapılabilir.

Giriş sınavını kazanan adaylardan yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen veya sınav sonuçları açıklandıktan sonra 15 gün içinde belgelerini tamamlamayanların atamaları yapılmayacaktır.

XVII - GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARDAN ATAMADAN ÖNCE İSTENİLECEK BELGELER:

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:

1. Başvuru formu (Sözlü-mülakat sınavda ıslak imzalı olarak sınav komisyonuna teslim edilecektir.),

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslı görülüp, fotokopisi onaylanacaktır.),

3. Adli sicil kaydına dair yazılı beyanı,

4. En geç altı ay önce çekilmiş 4,5x6 cm boyutunda 8 adet vesikalık fotoğraf,

5. Erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyanı,

6. Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı,

7. Kanuna uygun olarak doldurulmuş mal bildirimi (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

8. Kamu etik sözleşmesi (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

9. Ölüm yardımı ödeneğinin kimlere verileceğini gösterir beyanname (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

10. Daha önce başka bir yerde çalışmış olanların hizmet belgeleri.

İlanen duyurulur.

11000/1/1-1

—————

YÖNETİM HİZMETLERİ UZMAN YARDIMCISI GİRİŞ SINAVI İLANI

Kurumumuzun merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 2014 ve 2015 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış (halen personel kanunlarına tabi olarak çalışıp da söz konusu sınava katılanlar dahil) olanlardan, (20) adet Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı unvanlı kadroya yazılı ve sözlü-mülakat şeklinde giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alımı yapılacaktır.

I - ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1 - Türk Vatandaşı olmak,

2 - Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,

3 - Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4 - Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

5 - Engelli personel istihdamına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere görevini devamlı yapmasına engel olabilecek zihinsel engeli bulunmamak,

6 - 01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla 35 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1980 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.),

7 - Yurdun her yerinde görev yapmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek.

8 - Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,

II - ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların sınava son başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birinden mezun olmak.

5-6 Temmuz 2014 veya 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden KPSSP37 puan türünde 70 ve üzeri puan almış olmak.

 

KADRO UNVANI

KPSS PUAN TÜRÜ

TABAN PUANI

KADRO SAYISI

MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMI

Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı

KPSSP37

70

20

Üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birinden mezun olmak.

III - BAŞVURU SÜRESİ:

Başvuru süresi, 07 Aralık 2015 tarihinde saat 09.00’da başlayıp, 08 Ocak 2016 tarihinde saat 18.00’da sona erecektir.

IV - BAŞVURU ŞEKLİ:

Sınav başvuruları, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinde yayınlanacak olan başvuru formu ile elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru formunda yer alacak vesikalık fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş, mevzuata uygun, kişiyi kolaylıkla tanıtabilecek nitelik ve çözünürlükte olacaktır.

Adaylar, 04 Aralık 2015 tarihinde TRT Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı ve Mali Denetçi Yardımcısı kadro unvanlarından yalnızca birisine başvuruda bulunabilecektir. Başvuru süresinin sonunda, adaylar KPSS puanı en yüksekten başlanarak sıralanacak olup, sınav açılan kadro sayısının 20 katı aday (400 kişi) yazılı sınava çağrılacaktır. Sıralamada en sonda yer alan adayın puanı ile aynı puana sahip diğer adaylar olması halinde, bu puana sahip adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.

Adaylar, başvuru formunun tam ve eksiksiz olarak doldurulmasından ve verdikleri bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar.

Giriş sınavına katılmaya hak kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

V - SINAV ŞEKLİ:

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü-mülakat şeklinde iki aşamalı yapılır.

VI - SINAV ÜCRETİ:

Sınava katılacak adaylardan alınacak sınav ücreti ve sınav ücretinin yatırılabileceği banka ve hesap numaraları TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir.

VII - YAZILI SINAV YERİ VE TARİHİ:

Yazılı sınav, Ankara’da yapılacak olup sınavın yeri, günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

VIII - YAZILI SINAV KONULARI:

Yazılı sınav aşağıdaki konulardan yapılır:

a) İKTİSAT GRUBU:

1) Mikro ve makro iktisat,

2) İktisat politikası,

3) Türkiye ekonomisi,

4) Uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar.

b) MALİYE GRUBU:

1) Kamu maliyesi,

2) Bütçe ve bütçe politikası, Türk bütçe sistemi,

3) Türk vergi sisteminin genel esasları,

4) Maliye politikası.

c) HUKUK GRUBU:

1) Anayasa hukuku,

2) İdare hukukunun genel esasları ve idari yargı,

3) Ceza hukuku (Genel hükümler),

4) Medeni hukuk (Başlangıç-kişiler hukuku-eşya hukuku),

5) Borçlar hukuku (Genel hükümler).

Yazılı sınav sorularının konu grupları bakımından ağırlıkları; iktisat grubu %30, maliye grubu %30 ve hukuk grubu %40 şeklinde olacaktır.

IX - YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir, en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılır.

Yazılı sınavda başarılı sayılmak için sınav ilanında belirtilen konu gruplarından en az elli puan alınması ve bunların ortalamasının en az yetmiş puan olması gerekir.

Yazılı sınavda başarılı olanlardan en yüksek puan alan adaydan başlanarak, atama yapılacak kadro sayısının dört katını (80 kişi) geçmemek üzere, duyuruda belirtilen sayıda aday sözlü-mülakat sınavına çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü-mülakat sınavına çağrılır.

X - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü-mülakat sınavı, Ankara’da TRT Genel Müdürlüğü merkez hizmet binasında yapılacak olup, sınav günü ve saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra TRT Genel Müdürlüğünün www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

XI - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAVINA KATILMAYA HAK KAZANANLARDAN TALEP EDİLECEK BELGELER:

Yazılı sınava katılarak başarılı olan ve sözlü-mülakat sınavına girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri sözlü-mülakat sınavına katılacakları gün sınav komisyonuna teslim edecektir.

1. Başvuru için TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinde elektronik ortamda tam ve eksiksiz olarak doldurmuş oldukları başvuru formu (ıslak imzalı),

2. Özgeçmiş (ıslak imzalı),

3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi (aslı görülüp, fotokopisi onaylanacaktır.)

XII - SÖZLÜ-MÜLAKAT SINAVI KONULARI VE SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sözlü-mülakat sınavında adaylar;

a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

Adaylar, Komisyon tarafından (a) bendi için elli puan, (b), (c), (ç), (d) ve (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için ise onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü-mülakat sınavında başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.

XIII - GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE BAŞARI SIRALAMASI:

Giriş sınavına ilişkin değerlendirmeler yüz puan üzerinden yapılacaktır. Her bir sınav şeklinden en az yetmiş puan almış olma şartı aranır.

Yazılı ve sözlü-mülakat sınavlarında alınan notların aritmetik ortalaması dikkate alınarak en yüksek ortalamadan başlanarak genel başarı sırası belirlenir. En yüksek ortalamadan başlayarak atama yapılacak olup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış sayılır. Diğer adaylar için 70 ve üzeri puan almış olmak söz konusu kadroya atanmak için kazanılmış hak sayılmaz.

Adayların giriş sınavı puanlarının aynı olması halinde sırasıyla, yazılı sınav puanı ve KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınır.

Atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere yedek liste ilan edilir.

IX - GİRİŞ SINAVI SONUCUNUN DUYURULMASI:

Giriş sınavı sonucunda başarılı olarak atanmaya hak kazanan adaylar, TRT'nin www.trt.net.tr internet adresinden ilan edilecektir. Adaylara ayrıca özel bir duyuru ve tebligat yapılmayacaktır.

XV - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:

Sınava katılanlar sonuçların ilanından itibaren 7 gün içinde yazılı olarak Kuruma itirazda bulunabilirler. Kurum, itirazları Komisyona inceleterek en geç bir ay içinde ilgiliye cevap verir.

XVI - ATAMA İŞLEMLERİ:

Giriş sınavını asıl olarak kazanan adaylar, atamalarına esas olmak üzere talep edilecek belgelerle birlikte süresi içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine Yönetim Hizmetleri Uzman Yardımcısı kadrosuna atamaları yapılır. Süresi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın müracaat etmeyen adayların atama işlemleri yapılmaz.

Giriş sınavında başarılı olup ataması yapılmayanlardan veya ataması yapılıp da herhangi bir sebeple görevden ayrılanlardan boşalan kadrolara, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay içinde giriş sınavı başarı sıralamasına göre yedek listeden atama yapılabilir.

Sınavı kazanan adaylardan yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen veya sınav sonuçları açıklandıktan sonra 15 gün içinde belgelerini tamamlamayanların atamaları yapılmayacaktır.

XVII - GİRİŞ SINAVINI KAZANAN ADAYLARDAN ATAMADAN ÖNCE İSTENİLECEK BELGELER:

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:

1. Başvuru formu (Sözlü-mülakat sınavda ıslak imzalı olarak sınav komisyonuna teslim edilecektir.),

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslı görülüp, fotokopisi onaylanacaktır.),

3. Adli sicil kaydına dair yazılı beyanı,

4. En geç altı ay önce çekilmiş 4,5x6 cm boyutunda 8 adet vesikalık fotoğraf,

5. Erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyanı,

6. Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı,

7. Kanuna uygun olarak doldurulmuş mal bildirimi (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

8. Kamu etik sözleşmesi (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

9. Ölüm yardımı ödeneğinin kimlere verileceğini gösterir beyanname (Kurumun internet sitesinde yayınlanacaktır.),

10. Daha önce başka bir yerde çalışmış olanların hizmet belgeleri.

İlanen duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri