Trapattoni Milli Takım İçin Türkiye Geliyor

İtalyan teknik adam Giovanni Trapattoni'nin Türk milli takımının başına geçmek için Cuma günü imza atacağı iddia edildi.

Fatih Terim'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna İtalyan teknik adam Giovanni Trapattoni'nin geleceği ve kurt hocanın Cuma günü Türkiye gelerek imza atacağı belirtiliyor.

TRAPOTTONİ KİMDİR?

1939'da Milano'da doğan Trapattoni,'nin 1960 ve 70'lerde AC Milan formasını giydi. Başarılı bir futbolculuk kariyeri olan Trapattoni faal futbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra 1974'de takımı Milan'ın başında teknik direktörlük görevine başladı.

Milan'In dışında Juventus ve Inter gibi İtalyan futbol liginin önemli takımlarını çalıştıran kurt hoca, Dino Zoof'un 2000 yılında istifa etmesi üzerine İtalya Milli Futbol Takımı'nın başına getirildi.

Milli takım teknik direktörü olarak 2002 FIFA Dünya Kupası ve 2004 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'na katıldı. İtalya iki turnuvada da arzu edilen başarıyı elde edemeyince 2004'de yerini Marcello Lippi'ye bıraktı.

Trapottoni, 25 yılı aşan teknik direktörlük döneminde 9 kez lig Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu, 3 UEFA Kupası, UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu ve iki kez de İtalya Kupası şampiyonluğu kazanmıştır. Ayrıca Bayern Münih'le Bundesliga Şampiyonluğu yaşayarak bu ülkede çalıştırdığı takımı şampiyon yapan ilk yabancı teknik adam olma başarısını göstermiştir.

Haber 7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri