Trafik kazaları savaştan beter

Trafikte her yıl orta büyüklükte bir ilin nüfusu kadar insan yaralanıp sakat kalırken, kazaların bilinen tüm ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada yer aldığı açıklandı.

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Celal Uzunkaya, Türkiye'de “Trafik kazası sonucu ölümlerin” bilinen tüm ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada yer aldığını kaydetti. Uzunkaya, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği internet sitesine yaptığı açıklamada, trafiğin insanların günlük yaşamını kolaylaştırmasına ve insan yaşamına refah katmasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini belirtti.
Ölüm nedenlerinde 3. sırada yer aldı
Uzunkaya, trafiğin insana verdiği zararların dışında maddi hasar, enerji, zaman, iş gibi ekonomik kayıplar ile hava, su, toprak kirliliği gibi çevreye de çok önemli zararlar verdiğini kaydetti.Trafiğin bu olumsuzlukları ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunlar arasında yerini aldığının altını çizen Uzunkaya, “Türkiye'de trafik kazası sonucu ölümler, bilinen tüm ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada bulunmaktadır” dedi.

Mİllİ servet heba olup gİdİyor

TÜRKİYE'de trafik kazaları sonucunda her yıl orta ölçekli bir ilçe nüfusu kadar insanın topyekün hayatını kaybettiğini, orta büyüklükte bir il nüfusu kadar insanın topyekün yaralanıp sakat kaldığını ve her yıl Türkiye'nin milli servetinin yüzde 2,5'a yakın bölümünün ise heba edildiğini kaydeden Uzunkaya açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizde her 1000 kişiye düşen otomobil sayısı 100 civarında iken, AB ülkelerinde bu rakam 500'ün üzerindedir ve buna rağmen ülkemizde 100 bin araca düşen yaralı sayısı bin 700 civarındadır.

Hedefler ve çözüm projeleri

Son yıllarda trafik güvenliği alanında yürütülen başta karayollarımızın standartlarının yükseltilmesi ile taşımacılıkta hava, deniz ve demiryolu kullanım oranının arttırılmasına yönelik çalışmalara “Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri” kapsamındaki faaliyetlerin de eklenmesi sonucunda, 2008 yılında bir önceki yıla göre; ölümlü kaza sayısında yüzde 15.5, yaralanmalı kaza sayısında yüzde 1.9, ölü sayısında yüzde 15.5, yaralı sayısında ise yüzde 2.4 azalma olduğu memnuniyetle görülmektedir. Her sorunun merkezinde olduğu gibi, her çözümün merkezinde de insan vardır.”

Çocuklara trafik kurallarını anlattı

ANKARA Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, lösemili çocuklara trafik kurallarını anlattı. Lösemili Çocuklar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte Yılmaz, Trafik Haftası dolayısıyla lösemili çocuklarla buluştu. Çocuklara “Polis ne iş yapar?” diye soran Yılmaz'a, miniklerden “Trafiği düzenler, hırsızları tutuklar, bizi korur” gibi yanıtlar geldi.

Korumak için çaba göstereceğim

Ercüment Yılmaz, lösemili çocuklara şu andı içtirdi: “Emniyet kemeri takacağıma, kırmızı ışıkta geçmeyeceğime, sokakta oyun oynamayacağıma, hızlı araba kullanan anne ve babam olursa, kemerini takmazsa 'Kemerini tak, yavaş araba kullan' diyeceğime, servisim durmadan araçtan inmeyeceğime öğretmenlerimin huzurunda söz veriyorum.” Yılmaz da “Ben de sizleri koruyacağıma, korumak için çaba göstereceğime söz veriyorum” dedi.

Broşürle bilgilendirme

JANDARMA trafik ekipleri, Türkiye genelinde dağıttıkları broşür ve afişlerle sürücülere trafik kuralları hakkında bilgi veriyor. Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Jandarma ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Türkiye genelinde Jandarma trafik ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında durdurulan sürücülere, Jandarma Genel Komutanlığınca hazırlatılan broşür, afiş ve stickerlar dağıtılırken, başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere trafik kuralları hatırlatılarak uyarılıyor.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri