Topbaş'tan Vatan Gazetesi'ne ağır suçlama: 220 dönümlük araziye konmak istiyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Grubu bünyesindeki Vatan Gazetesi'nin kendisi aleyhindeki yayınlarını ilginç bir gerekçeye bağladı.

Topbaş, "Vatan Gazetesi, Kemerburgaz'da 220 dönüm araziye konmak istiyor.



Bizden geçemediği için devamlı manşetteyiz." dedi. İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Topbaş'ın verdiği bilgiye göre Vatan'ın yöneticileri Kemerburgaz'da bir araziyi işgal ederek kaçak bir okul yaptı. Müfettişler, yaptıkları inceleme sonucunda yıkım kararı aldı. Ancak yıkım, eğitim sezonunun sonuna bırakıldı. Topbaş, gazetenin yayınlarının kendisini sindirerek yıkımı önleme amacına yönelik olduğu görüşünde. Topbaş, "Bugüne kadar hiç konuşmadım. Ama bütün mesele bundan ibaret." ifadelerini kullandı. Topbaş'ın iddialarına Zafer Mutlu sert tepki gösterdi. Zaman'a konuşan Mutlu, "Topbaş'tan bugüne kadar herhangi bir şekilde yazılı ve sözlü bir şey isteyen şerefsizdir, namerttir. Topbaş bana kızabilir, ama elindeki gücü kullanamaz." dedi.

Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu'nun kızının adını taşıyan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji, Kemerburgaz'da bulunuyor. Okul, Nami Çağan'ın maliye bakanlığı döneminde Hazine'den tahsis edilen 220 dönümlük arazi üzerinde 1999'da inşa edildi. Eyüp Belediyesi, tapulu arazisi üzerine yapılmak istenen kaçak projeye karşı çıktı. Bunun üzerine Anasol-M hükümeti tarla statüsündeki araziyi ANAP'lı Göktürk Belde Belediyesi üzerine geçirdi. Eyüp Belediyesi ise arazi için yapılan plan değişikliğini yargıya taşıdı. Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla araziyi yeniden kendine tahsis ettirdi.

zaman

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri