TOKYO'NUN KUZEYİNİ TSUNAMİ VURDU

Depremi yaşamın bir parçası haline getiren Japonya bu defa çok büyük bir sarsıntı geçirdi. Meydana gelen 8.8 şiddetindeki depremden sonra kuzeydoğu kıyılarında tsunami yaşandığı bildirildi.

Japonya'da 8.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Başkent Tokyo'da da hissedilen şiddetli sarsıntı sebebiyle 6 metre yüksekliğinde tsunami dalgası alarmı verdi. Japon Meteoroloji Ajansı (JMA), dalgaların Miyagi kıyılarını vurabileceğini duyurdu.

Tokyo'da binlerce insan panikle sokaklara döküldü. Depremin, ülkenin doğu kıyısından 125 kilometre uzaklıkta, yerin 10 kilometre altında meydana geldiği açıklandı.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, dev dalgaların okyanus boyunca geniş bir alanda etkili olabileceğini bildirdi.

Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Depremin 7.9 şiddetinde olduğu duyurulmuştu.

sabah

 

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, depremin büyüklüğünün 8.9 olduğunu açıkladı. Depremin yerin 10 kilometre altında, doğu kıyısına 125 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

Son 1 saatte büyüklüğü 6'nın üstünde 5 deprem daha oldu.

Japonya Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, Japonya'nın kuzeyinde meydana gelen depremin etkisiyle başkent Tokyo'da binaların sallandığı belirtildi. Depremden Tokyo ve çevresindeki 4 milyon ev etkilendi. Tokyo'nun merkezinde büyük binalar şiddetli sarsılırken, çalışanlar sokaklara çıktı. Depremin ardından Tokyo'da yaralılar olduğu da belirtildi. Televizyon görüntülerinde büyük bir bina yanarken ve ülkenin kuzey kesiminde büyük bir tsunaminin verdiği zarar gösterildi.

Havalimanları zarar gördü, yolcular tahliye ediliyor.

 Deprem: Video için tıklayınız...

Japon Hava Kuvvetleri depremin zararlarını ortaya çıkarmak için 8 uçağı havalandırdı.

Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

 Tsunami: Video için tıklayınız...

DEV DALGALAR VURDU

Meteoroloji kurumundan yapılar açıklamada, Miyagi kıyılarını 7 metre yüksekliğindeki dev dalgaların vurduğu belirtildi. Denizin  1,5 km içeriye girdiği bölge halkına yüksek yerlere çıkılması için uyarıda bulunulduğu iafe edildi. Güneydoğu sahilleri için de tsunami uyarısı yapıldı. Tsunami sonucu evler pirinç tarlalarına sürüklendi.

Hawaii'deki Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise tsunami uyarısının Japonya, Rusya, Marcus Adası ve Kuzey Marianas için geçerli olduğunu belirtti.

Japonya'da çarşamba günü 7.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Japonya'da meydana gelen depremin büyüklüğü 8,9 olarak açıklandı. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu USGS, Japonya'nın kuzeydoğu kıyıları açıklarında meydana gelen depremin 8,9 olduğunu bildirdi. Japonya Meteoroloji kurumundan yapılan ilk açıklamada depremin büyüklüğü 7,9 olarak kaydedilmişti.

Habertürk
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri