TOKİ'den depremzedelere ev sözü

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, depremde evi yıkılan ya da hasar gören vatandaşlar için yapılması düşünülen yeni evlerin 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine verileceğini söyledi.

Bayraktar, Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, depremden zarar gören Elazığ'ın Kovancılar İlçesine bağlı köylerin muhtarlarıyla ilçe hükümet konağında toplantı yapan Bayraktar, yeni kurulacak köylerle ilgili olarak arazi tespiti konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bayraktar, depremde evlerini kaybeden vatandaşların gelecek kışa kadar yeni evlerine taşınacaklarını kaydetti.

DOLAP MUCİZESİ

Elazığ'da dün sabaha karşı meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 51 kişi hayatını kaybetti, 72 kişi ise yaralandı. Depremin vurduğu köylerde yaşayan vatandaşlar geceyi Kızılay'ın kurduğu çadırlarda geçirdi. Gece hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü ve depremzedeler battaniyelere sarılarak dondurucu soğuktan korunmaya çalıştı.

Depremde yerle bir olan Yukarıkanatlı Köyü'nde ise bir mucize yaşandı. Dört kişilik Apaydın ailesini bir yatak dolabı kurtardı. Şiddetli deprem nedeniyle Apaydın ailesinin evinin duvarları yıkıldı, çatısının yıkılmasını önleyen dolap sayesinde Abdullah Apaydın, eşi ve iki çocuğu hayatlarını kurtardı.

PALU'DA 718 EV HASAR GÖRDÜ

Elazığ'da, dün meydana gelen, merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan ve 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Palu ilçesinde 718 evde hasar oluştuğu bildirildi.

Palu Kaymakamı Ayhan Yazgan yaptığı açıklamada, depremden sonra Gökdere bölgesindeki bir evde, deprem sırasında korkarak pencereden atlayan bir kadının belinde problem oluştuğunu, Köklüce köyünde ise 4 kişinin enkaz altından yaralı halde kurtarıldığını, yaralıların durumunun ciddi olmadığını, Elazığ'daki hastanelere kaldırıldıklarını ifade etti.

Yazgan, Beyhan beldesinde 300, en ağır hasarın yaşandığı Köklüce köyü başta olmak üzere 16 köyde 312 hasarlı ev ile Palu merkezinde ise 70'i hafif, 21'i orta ve 15'i ağır olmak üzere 106 hasarlı evle birlikte ilçe genelinde toplamda 718 evde hasar meydana geldiğini dile getirdi.

Kaymakam Yazgan, öncelikle köylere yönelik olmak üzere Türk Kızılayının dağıttığı 650 çadırın jandarma ekiplerince kurulduğunu, Türk Kızılayının imkanlarıyla bin battaniye ve 260 sünger yatak, Kaymakamlıkça da 400 gıda paketi ve bin kişilik kumanyanın depremzedelere dağıtıldığını aktardı.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri