TOKİ'den 341 lira taksitle ev

Türkiye'de sektörü domine eden TOKİ, hedef büyüttü. Birçok ülkeden talep alan kurum, müteahhitlerimizin yurt dışındaki işlerinde çatı görevi görecek. Gaziantep'teki son projeden bahseden TOKİ Başkanı Turan, 154 konutluk projede taksitlerin 341 liradan baş

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), çıtasını yükseltti. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yakın zamanda hem yurt içinde hem de yurt dışında farklı çalışmalar geliştireceklerinin müjdesini verdi.
Yurt içinde dar ve orta gelirlilere yönelik konut yapmaya tam gaz devam edeceklerini belirten Başkan Turan, Türk müteahhitleri ile birlikte yurt dışına açılmayı planladıklarını açıkladı. TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ile birlikte Takvim'in sorularını cevaplayan Turan, Türkiye'deki müteahhitlik sektörünün yapacak çok işi olduğunu ancak son 10 yılda yurt dışı müteahhitlik anlamında çok ciddi bir adım olmadığını anlattı. Turan, "Yurt içi çok hareketli olduğu için firmalar iç pazara yöneldi. Ama bizim dış pazarlarda da yer almamız gerekli. Ülkemize değer kazandırmamız içinaçılım şart. TOKİ olarak buna katkı sağlayacak bir yapıya ihtiyacımız var" dedi. Kısa ve orta vadede TOKİ'nin bir çatı örgüt olarak müteahhitlerin yurt dışına açılmasına öncülük etmekistediklerini vurgulayan Başkan Turan, şunları kaydetti: "Bir model geliştiriyoruz. İngiltere'de, ABD'de birçok gelişmiş ülkede uygulanan bir sistem. TOKİ bir öncü kuruluş olacak. Türkiye'deki müteahhitlik sektörünü bir şemsiye altında toplayacağız. Biz işi alacağız ülkemizdeki firmalarla paylaşacağız. Bunu sektördeki kuruluşlarla da görüşüyoruz. Onlar da çok istiyor. Sistem için yasal düzenleme gerekiyor. Hazırlıklarımızı tamamlayıp Başbakanımıza ileteceğiz." Yurt dışı müteahhitlik sektörünün kendi çabaları ile bugünkü noktasına geldiğini anlatan Turan, "Ancak bundan sonrasında kamunun da bir şemsiye olarak bu işin içinde olması lazım. Kredibilitesi olan, uzman, tecrübeli yapımız ileözel kamu birlikteliğinde bir iş modeli hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu. Turan, bu iş için önceliğin gelişmekte olan ülkeler ve yakın çevre olduğunu söyledi.
341 lira taksitle ev
Orta ve alt gelir grubu konutlarla ilgilendiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Turan, "Üst segmentteki konutlarla ilgilenmiyoruz. Onları özel sektör üretebilir" dedi. Bu doğrultuda İstanbul'da ve Anadolu'nun birçok bölgesinde, konutlar inşa ettiklerini belirten Turan, son olarak Gaziantep'de hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgi verdi. Toplamda bin 154 konuttan oluşacak projede, 3+1 266 adet, 2+1 888 adet konut bulunacak. Vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunulacak olan projede, aylık konut taksitleri 341 ile bin 289 lira arasında değişiyor. 3+1 konut fiyatları 100 bin 204 ile 137 bin 551 liraarasında, 2+1'lerin fiyatları ise 69 bin 756 ile 93 bin 87 lira arasında farklılık gösteriyor. Başvurular 20 Nisan ile 15 Mayıs arasında Halk Bankası Gaziantep şubelerine yapılacak.

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/ekonomi/tokiden-341-lira-taksitle-ev-2113636

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri