TİED Genel Sekreteri Orhan: “Emekliler Bir Çok Konuda Hükemetle Mahkemelik

TİED Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Orhan, işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın enflasyonun altında kaldığını ileri sürerek, bu durumda daha şimdiden enflasyon farkı alacaklarının doğduğunu söyledi.

ANKARA(ANKA)- TİED Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Rece Orhan, geçen yıl enflasyon farklarının eksik hesaplandığı gerekçesiyle açtıkları davanın sürdüğünü hatırlatarak, emeklilerin birçok konuda Hükümet ve bürokratlarla mahkemelik olduğunu belirtti.
Orhan, yaptığı açıklamada, emeklilerin ömürlerinin son demlerinde mahkeme kapılarında hak aramaya mecbur bırakıldıklarını kaydederek, "Emekliler, sadece biraz huzur ve hak istemektedirler. Bizi bu durumlara düşürenleri ve mahkeme kapılarına mecbur edenleri elbette affetmeyeceğiz. Bizler artık Yüce Türk
adaletine sığınıyoruz" dedi.
TİED Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Orhan, işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın enflasyonun altında kaldığını ileri sürerek, bu durumda daha şimdiden enflasyon farkı alacaklarının doğduğunu söyledi.
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan geçen ay enflasyonun yüzde 2.6, 10 aylık dönemde ise yüzde 9.6 olarak gerçekleştiğini, buna karşın emekli aylıklarına bu yıl yapılan zammın yüzde 9,2'de kaldığını ifade etti.
Yıl sonunda hesaplanacak 12 aylık gerçekleşen enflasyondan doğan farkın Ocak 2009'daki aylıklara yansıtılması gerektiğini kaydeden Orhan, revize edilen enflasyon tahminin yüzde 11,78 olarak gerçekleşmesi durumunda emeklilerin yüzde 2,58 enflasyon alacağı doğacağını ifade etti. Orhan, şunları kaydetti:
“Bu enflasyon farkı verildikten sonra, Ocak zammı da aynı tahmine göre, 1 Temmuz 2008-31 Aralık 2008 aralığındaki enflasyon oranı kadar, yani kaba bir hesaplamayla yüzde 5,45 olacaktır. Bu durumda, halen 598,27 YTL olan en düşük işçi emeklisi aylığı, 2008 yılı enflasyon farkı olan yüzde 2,58'lik artışla 613,58 YTL'ye, Ocak 2009'daki yüzde 5,45'lik zamla da 646,76 YTL'ye yükselecek. Memur emeklileri de 2008 yılında toplamda yüzde 6 zam almışlardır. Bu durumda onlar da enflasyonun altında kalmış ve mağdur edilmişlerdir. Enflasyon rakamı bu tahminlerin üzerinde gerçekleşirse, elbette
emeklilerimizin alacağı zamlar daha yüksek olacaktır."(ANKA)
(BEL/BÜN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri