THY 5 bin metrede basket oynattı

THY 5 bin metrede basket oynattı smaç hızı 250 kilometreye ulaştı

Türk Hava Yolları, A Milli Erkek Basketbol Takımı'na destek olmak için havada reklam filmi çekti. Basketbol Milli Takımı'nın tam kadro çekimlerine katıldığı reklam filmi için 5 bin metrede basketbol oynandı. Dünyada ilk kez havada basket oynanırken smaç 250 kilometre hızla potayla buluştu.


BASKETBOL Milli Takımlar ana sponsoru Türk Hava Yolları (THY), A Milli Erkek Basketbol Takımına destek için çektiği reklam filmi ile dünyada bir ilke imza attı. Gökyüzünde oynanan maç ile dünyanın en yüksek ve en hızlı basket maçı gerçekleşti. 7 milli paraşütçünün görev aldığı çekimler 5 gün sürdü. Her bir smaç 250 kilometre hızla potayla buluştu.
Kayseri'de çekildi
THY'den yapılan açıklamada, A Milli Erkek Basketbol Takımına destek için çekilen reklam filmiyle bir rekora da imza atıldığını bildirdi. “Türkler Uçuyor” isimli reklam filminin çekimleri için önce İzmir ardından Eskişehir'deki atlama noktaları araştırıldı. Son olarak Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da yapılacağı Kayseri'deki atlama noktasında karar kılındı. 7 milli paraşütçünün görev aldığı çekimlerde normal atlama yüksekliğinin üzerine çıkılarak 5 bin metreye ulaşıldı.
7 kilogramlık top
İki gün süren deneme atlayışlarının ardından üç gün boyunca gökyüzündeki basket şovu kayda alındı. Çekimler için pota ve basket topları özel olarak yeniden üretildi. Paraşütçülerle aynı hızda düşebilmesi için basket toplarının ağırlığı 7 kilograma sabitlendi. Maç sırasında her basket topu bir kez kullanılabildiği için toplamda 84 top kullanıldı.
Çekimlerde yurtdışından getirtilen ve aksiyon sahnelerinin çekimlerinde tercih edilen “Go Pro” kamerası kullanıldı. Paraşütçülerin kasklarına yerleştirilen 7 kamera da aynı anda kayıttaydı. Bu çekimlerle dünyada önemli bir rekora imza atılırken, reklam filminin de önümüzdeki günlerde gösterime gireceği açıklandı.

Paraşütçüler uçaktan 10 defa atladılar

RABARBA Dijital Ajansı tarafından gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Emre Şahin yaptı. Ajanstan yapılan açıklamaya göre, uçaktan 10 defa atlama gerçekleşti. Milli paraşütçülerin yer aldığı reklam filminde özel üretim topların içine de yağ yerleştirildi. Dünya reklam endüstrisinde bu çekimlerin önemli bir yeri olacağını söyleyen ajans yetkilileri, “Bu çekimler dünya reklam sektörü tarihinde yerini alacaktır. Dünyada ilk defa yapılan bu çekimler için çok profesyonel bir kadro kuruldu. Kameraların nereye yerleştirileceği çekimlerin nerede başlayacağı ve diğer konular en ince ayrıntısına kadar araştırıldı” dedi.

'Türkler Uçuyor'

HİDAYET Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan başta olmak üzere Basketbol Milli Takım oyuncularının tam kadro katıldığı çekimler İstanbul'daki planlar ile son buldu. “Türkler Uçuyor” projesi özelinde hazırlanan filmin müziği de tribünlerin yeni marşı olmaya aday. THY, bu reklam filmiyle Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi
Milli Takım'a destek olacak.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri