Tencereler 'cep internet'ten kaynıyor

Kadınların gün içerisinde en çok tekrarladıkları 'bugün ne pişirsem' kelimesi cep internet sayesinde tarihe karışıyor. Tencereler artık cep internetten kaynıyor.

Hemen her kadın gün içerisinde bazen eşini bazen de annesini arayarak 'ne pişireyim' diye sormadan edemez. Öğrenci yurtlarındaki gibi her gün ne pişirileceğinin sıralanmadığı evlerde, buzdolabındaki sebze ve et çeşitliğine göre yemek yapmaya karar verilir. Bayanların bu kaygısını gelişen teknoloji ve internet ortadan kaldırmış durumda.

Tembel avrat pazarının bulunduğu Türkiye'de cep internet sayesinde, bayanlar da artık 'ne pişireceğim' düşüncesini attı. GSM operatörlerinin yaptığı kampanyalar internetin de cep telefonu aracılığıyla hemen her eve girmesini sağlarken uzaktaki köyler bir yana 3G şebekesinin çektiği mezralara dahi internet girdi.

Cep telefonu ile internete bağlananlar, yemek sitelerine açarak hem tarif alıyor hem de ne yemek yapacağına fotoğraflarla eşliğinde karar veriyor. Sitelerde çorbalar, mezeler, salatalar, pilavlar, mantı ve makarnalar, balık ve et yemekleri, kebaplar, köfteler, tavuk yemeklerini ünlü yemek ustalarının tarifleriyle sofralara yansıtılıyor. Bayanların, cep internetle yemek tarifinin yanı sıra sağlıkla ilgili bilgileri, son dakika haberlerini de okuma imkanı buluyor.

Samanyolu Televizyonu'nda hafta içi her gün Yeşil Elma programının birbirenden güzel yemekler hazırlayan Oktay usta (Oktay Aymelek), cep internetin bayanların hayatını kolaylaştırdığını söyledi. 'Ne pişireyim' kaygısını bütün bayanların yaşadığını vurgulayan Oktay usta, "Bayanlar yemek yapmak için internete girdiğinde yemeklerin görselliğine önem veriyor. Fotoğraflarına bakarak da karar veriyor. Tabii ki evde varolan malzemeler de önemli." dedi.

"Bayanlar eşlerinin hangi yemeği sevdiğini iyi bilir." diye konuşan Oktay Usta, "Bayanlar yemek yapmadan önce buzdolabına bakar ve malzemeleri kontrol eder. Yapmak istediği yemekler için malzeme varsa yapar; yoksa malzemeye göre bir yemek yapmak için interneti tarar." diyor. İnternet sayesinde bayanların yemek programlarının görsel olarak canlı izlediğini kaydeden Oktay Usta, "Bizim programlar Küre Tv'den canlı takip edilebiliyor. Arşivden de geçmişe yönelik programlarımız izleniyor. Bayanlar televizyonun olmadığı alanlarda bile yemek programlarını takip edebiliyor. İnternet aracılığıyla da ne pişireyim kaygısından kurtuluyor."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri