Temizlikçinin doktor rolü bebek düşürttü

Başkent'te inanılmaz sağlık skandalı yaşandı.



ANKARA'da akıllara durgunluk veren bir sağlık skandalı yaşandı. Kanaması başladığı için Sincan Dr. Nafiz Körez Doğum Hastanesi'ne giden bir aylık hamile Meltem Karahan'ı, kendisini doktor olarak tanıtan bir temizlik görevlisi muayene etti. Temizlikçi, bebeğin ve genç kadının durumunun iyi olduğunu ve sabah tekrar gelip ultrasona girmesini söyleyerek eve yolladı. Kanaması gece boyunca süren genç kadın, sabah hastanede muayene olduğunda, bebeğin düştüğünü kendisinin de büyük bir hayati tehlike atlattığını öğrendi.
Eşi Mehmet Karahan ile birlikte büyük bir şok geçiren genç kadın sorumluların cezalandırılması için Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Böyle bir ihmalle insan hayatını hiçe sayıldığını dile getiren Mehmet Karahan, olayı şöyle anlattı:
Devlet hastanesine “20 Şubat gece saat 03.00 sıralarında eşimin kanaması başladı. Eve yakın olduğu için özel bir hastaneye gittik. Eşimi acilen muayeneye alan doktor, ultrason sonuçlarına bakarak çocuğun hala yaşadığını fakat eşimin kanaması olduğu için hastanede gözetim altına alınması gerektiğini söyledi. Maddi durumum özel hastane masraflarını karşılayamayacağı için eşimi Sincan Dr. Nafiz Körez Doğum Hastanesi'ne götürdüm. Hastane güvenliği eşimi doktor odasına götürdü.”
Güvenlik uyandırdı
“Eşimin anlattığına göre güvenlik görevlisi doktor odasında uyuyan bir kadını 'Hocam hasta geldi' diyerek uyandırdı. Eşimin, 'Çocuk düşürme riskim var' uyarısına rağmen elle muayene edip sabah gelmesini söyleyerek eşimi eve gönderdi. Ertesi sabah tekrar hastaneye geldiğimizde eşim başka bir doktora muayene oldu. Doktor ultrason sonuçlarına bakarak bebeğin düştüğünü söyledi. Gece yaşanan olayı anlattığımızda da, eşimin o halde nasıl hastaneye yatırılmadığına inanamadı. Bunun ardından hasta hakları birimine şikayet dilekçesi verdik. Kısa bir süre sonra gelen cevap yazısında haklı olduğumuz ve konuyla ilgili soruşturma başlatılacağı bildirildi.”
Dikkatim dağıldı
“Birkaç gün sonra hastanenin başhekim yardımcılarından bir doktor arayarak görüşmek istediğini söyledi. Eşimle birlikte hastaneye gittiğimizde başhekim yardımcısı o gece eşimi muayene eden doktorun teşhisi için içeriye bir kadını aldı. Eşim de gece kendisini muayene eden kadının o olduğunu söyledi. Başhekim yardımcısı, kadını dışarı çıkardıktan sonra o kadının hastanede beş yıldır çalışan temizlik görevlisi Aysel Yücel olduğunu söyledi. Eşimle ben şok olduk. Ardından Başhekim yardımcısı kendilerinin de çok şaşırdıklarını ve temizlikçiye neden böyle bir şey yaptığını sorduklarını, kadının da 'Dikkatim dağıldı. Kendimi bir an doktor sandım. Doktorum diye bir kere ağzımdan çıktı' dediğini söyledi. Güvenlikçinin de temizlikçiyi tanımadığı için hocam dediğini ifade etti. Başhekim yardımcısı birkaç gün sonra tekrar arayarak, soruşturma sonrasında temizlikçinin işten çıkartıldığını söyledi. Hastanenin başka bir ihmali olmadığını ve o gece görevli doktora soruşturma açılmayacağını söyledi. Ben de bebeğin ölümüne, eşimin ise hayati tehlike atlatmasına neden olan sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledim. Ardından Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.”

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri