Telekom'dan kâr ve istihdam rekoru

Sabit telefon operatörü Türk Telekom 2010 yılı ilk yarısında 1.147 milyon TL net kâr açıklarken, yatırımlarını hız kesmeden sürdürdü.


Türkiye'nin küresel pazarlarda rekabet gücünü artırma vizyonuyla 2010'a giren sabit telefon operatörü Türk Telekom'un ilk yarı konsolide gelirleri 5,25 milyar TL'ye ulaştı. Yine ilk altı ayda 520 milyon TL yatırım yapan şirket, bu ay içinde 3 bin 500 yeni personeli işe aldı. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, "2010 yılının ilk yarısında gelirlerimizi yüzde 2 oranında artırdık. Avea'nın da gelirleri bu yılın ilk çeyreğine kıyasla ikinci çeyreğinde yaklaşık iki katına çıktı." dedi.

Şirketin geldiği noktayı değerlendiren Doany, bu yıl içinde, müşterilere önemli ölçüde avantajlar sunan Ev Avantaj tarifesini pazara sunduklarını ve bu yenilikçi yaklaşım sonucunda 4 milyondan fazla hanede yaklaşık 16 milyon kişinin Ev Avantaj tarifesinden faydalandığını aktardı. "Bunların yanı sıra ev telefonuna daha fazla değer katmak amacıyla, kampanyalarımızın yüksek katma değerini tamamlayıcı güvenlik ve ev/ofis sigortası hizmetlerini de başlattık. Çeşitli markaların işbirliğiyle bayi kanalımız üzerinden gerçekleştirdiğimiz bilgisayar satışları da satış kanalımızı ülkenin en güçlü kanallarından biri haline getirdi." diyen Doany, 2010 yılı ilk yarısında, Türkiye telekomünikasyon sektörü için de tarihî bir adım attıklarını ve Orta ve Güneydoğu Avrupa'da 16 ülkede 27 bin kilometrelik optik fiber ağı ile hizmet veren ve Avrupa'nın önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite servis sağlayıcıları arasında yer alan Invitel International'ın hisselerinin yüzde 100'ünün satın alınması için bir anlaşma imzaladıklarını hatırlattı. Bunların yanı sıra şirket, Ortadoğu, Güney Asya ve Uzakdoğu arasında birleşik çok geçişli fiber optik ağın kurulmasına ilişkin JADI LINK projesini Suudi Telekom, Ürdün Telekom ve Suriye Telekom ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde hayata geçiriyor. Her iki adım da, Türk Telekom'un ve Türkiye'nin bulunduğu bölge için bir telekomünikasyon merkezi haline gelmesi açısından önem taşıyor. Doany, "Önümüzdeki aylar ve yıllarda, her yıl giderek güçlenerek markamıza küresel bir kimlik kazandıracak bölgesel girişimlerimizi (Vitamin/Adaptive Curriculum, I Can Football, Wirofon ve Türk Telekom'un geliştirdiği diğer ürün ve hizmetlerle) sürdüreceğiz." dedi. Şirket, Capital dergisinin İngiltere'nin önde gelen marka değerleme şirketi Brand Finance ile düzenlediği Türkiye'nin En Değerli Markaları araştırmasında 1,7 milyar dolarlık marka değeriyle Türkiye'nin "En Değerli Markası" seçilmişti.

Paul Doany, önümüzdeki aylara ilişkin hedeflerini ise "Katma değerli ürün ve hizmetlerimizle, yenilikçi strateji ve bölgesel girişimlerimizle Türkiye iletişim ve yakınsama teknolojileri alanındaki öncülüğümüzü sürdüreceğiz." sözleriyle açıkladı. Türk Telekom'un, 16,3 milyon sabit hat, 6,5 milyon ADSL hattı (toptan) ve 11,5 milyon GSM abonesi bulunuyor. TTNET, Argela, Innova, Sebit, Sobee ve AssisTT şirketlerinin yüzde 99,9'una sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye'deki üç GSM operatöründen biri olan Avea'nın hisselerinin yüzde 81,4'üne de sahip.

RAKAMLARLA TÜRK TELEKOM *

Satış gelirleri: 5.250

Net faaliyet giderleri: 2.996

Faaliyet karı: 1.498

Net dönem karı: 1.147

Personel sayısı: 35.116

*30 Haziran 2010 (Milyon TL)


ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri