Teknik öğretmenler işsiz kalıyor

Tokat Milletvekili GÜLSÜN, teknik eğitim fakültelerinden teknik öğretmen olarak mezun olanların atama azlığı nedeniyle işsiz kaldığını söyledi.

Tokat Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Hüseyin Gülsün, katsayı uygulamasındaki yanlışlığa dikkat çekerken, teknik eğitim fakültelerinden teknik öğretmen olarak mezun olanların atama azlığı nedeniyle işsiz kaldığını söyledi.

YÖK tarafından 1999 yılında meslek liselerine uygulanmaya başlanan katsayı uygulaması nedeniyle, meslek lisesi mezunlarının teknik eğitim fakültelerine gitmek zorunda kaldıklarını belirten Gülsün, buradan mezun olanların da işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bu kişileri fabrikaların işe almadığını, alsalar da teknisyen ve ustalarla aynı statüde çalıştırdığını vurgulayan Hüseyin Gülsün şunları söyledi:

"Örneğin bir fabrikada mühendislerle yan yana çalışan teknik öğretmenler bin 100 lira civarında maaş alırken mühendisler 2 bin 500 lira civarında alıyorlar. Teknik Öğretmenleri koyacak kadro bulamayan fabrikalar genellikle lise mezunlarının yer aldığı 'teknisyen' kadrosuna alıyorlar. Çünkü Teknik öğretmenler 4 yıl lisans eğitimi almalarına rağmen imza yetkisi yok, unvanı yok. Mühendis desen değil, Teknisyen desen değil. Öğretmen okulda olur diyorlar. Unvan sorunu büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Mühendislik fakülteleri ile teknik eğitim fakülteleri yüzde 85 civarında aynı eğitimi veriyor ama mezun olduktan sonra şartlar çok farklılaşıyor."

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri