Teklif aldım ama aday olmayacağım

MHP MYK Üyesi Mansur Yavaş, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektup sonrası başlayan süreçte, iddialarıyla ilgili çok net konuştu.

MHP MYK Üyesi Mansur Yavaş, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yazdığı mektup sonrası başlayan süreçte, “AK Parti’ye gidiyor”, “Partiden ihraç ediliyor”, “Genel Başkanlığa aday olacak” iddialarıyla ilgili çok net konuştu.

“Kendi partim dışında siyaseti düşünmüyorum” diyen Yavaş, Ak Parti’den teklif aldığını doğrulayarak, “Bir aracı vasıtasıyla çok üst düzey bir isimden teklif aldım. Teşekkür edip, kabul etmedim” dedi.

Bahçeli’ye hazırladığı, kamuoyunda mektup olarak değerlendirilen raporun “iktidar formülü” olduğunu ifade eden Yavaş, “Parti içine bazıları raporu medyaya sızdırarak, ‘Çok sert mektup, genel başkanla karşı karşıya geldi’ şeklinde hava yarattılar” diye konuştu.

Süreci izleyeceğim

Bahçeli’ye sunduğu önerilerin kabul edilmemesi ve gerekenlerin yapılmaması durumunda kenara çekilip seçim sürecini izleyeceğini söyleyen Yavaş süreci Ankara Hürriyet’e değerlendirdi:

“Yerel yönetimler seçimlerinin ardından başlayan, referandum döneminde devam eden süreçte Genel Başkanımızın hep yanlış yönlendirildiğini teşhis ettim. Bu yanlışlıkları notlarla iletsek de parti kararlarında hukuk gibi, dış politika gibi konularda parti adına çalışan görevliler var. Bunlar ne götürürse o oluyor. Ancak referandum sonrası süreçte partinin daha fazla zarar gördüğünü de teşhis edince Genel Başkana sunulmak üzere iki sayfalık bir özet rapor hazırladım.

Ak Parti’den teklif aldım

“Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’le görüştüğünüz söyleniyor. Ak Parti’den teklif aldınız mı?” sorusunu Yavaş şöyle yanıtladı:

“Kendisiyle görüşmem olmadı. 2007 milletvekilliği için, 2009’da belediye başkanlığı için teklif almıştım. Bu seçimler için de çok üst düzey bir isim, bir aracı vasıtasıyla teklif getirdi. Siyasette başarı olunca teklif gelmesi doğal ama teşekkür edip kabul etmedim. Başka bir partide siyaset düşünmüyorum. Vekillik benim için vazgeçilemeyecek bir durum değil. Tüm partilerde 10 bin civarı aday adayı var. Herhalde meclise girmek isteyenler arasında en şanslı isimlerden birisiyimdir. Ama benimki siyasi hesaplar içeren bir mücadele değil, bir ilke mücadelesi. Bu söylediklerim belge niteliğinde geleceğe kalacak. Altını çizerek söylüyorum başka bir partide siyaseti düşünmüyorum. Koltuk için herkesin taviz vermeyebileceğini göstermek istiyorum. 11 Nisan’dan sonra oluşan listelere bakacağım. Sayın Genel Başkan’a sunduğumuz rapordaki iyi niyetli önerilerimiz, dileklerimiz dikkate alınırsa memnun olacağız. Eğer dikkate alınmazsa da kenara çekilip süreci izleyeceğiz. Tüm iyi niyetimize ve partinin iyiliğini düşünmemize rağmen bir disiplin işlemi yapılırsa da, parti onların partisi kenara çekilmeye hazırım.”

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri