Tek Tip Ve Bedelli 2011'e Hazır

Yüzbinler, 'tek tip' ve 'bedelli' askerliğe ilişkin devletin zirvesinden gelecek haberi beklerken, Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Düzenleme 2011 seçimlerine kadar hazır olur' mesajı verdi. Arınç, '12-15 ay askerlik olmamalı' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "tek tip askerlik" düzenlemesini bekleyen geniş kesimler için "tarih verdi." Arınç, en geç, genel seçimlerin yapılacağı 2011 Haziran ayını işaret etti.

KISADA EŞİTLİK OLSUN
Henüz Genelkurmay Başkanlığı'ndan hükümete gelen bir çalışma olmadığını vurgulayan Arınç, konunun şu anda tartışma aşamasında olduğunu hatırlattı. Bu nedenle düzenlemenin içeriğinin de net olmadığını ifade eden Arınç, olasılıkları sayarken ise "bedelli askerliğin" de gündeme gelebileceği mesajını verdi: "Sürenin ne olacağı, doktordan, doçente kadar herkesin eşit şartlarda mı askerlik yapacağı, bedellinin bunun içinde olup olmayacağı şimdilik belli değil. Önce asker kendi görüşünü belirleyecek, sonra bu görüş hükümete gelecek. Konunun askerlikle ilgili olan kısmı askerlik meselesidir ama kanun haline gelecekse bu da hükümetin vereceği karardır." Kendisinin prensip olarak askerlik süresinin uzun olmasına karşı olduğunu vurgulayan Arınç, "Yani 12-15 ay askerlik olmamalı artık Türkiye'de. Biz uzunda eşitliği değil, belki kısada eşitliği konuşabiliriz" dedi.

ORTADA BIRAKILAMAZ
Arınç, "Bu konuda seçim öncesinde karar verilebilir mi?" şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi: "10 aylık bir süreden söz ediyorsunuz sanırım. 2011... Bu kadar konuşulduktan sonra mutlaka bir şey olması gerekir. Ortada bırakılamaz."


aktifhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri