‘Tek teker’ imam istifa etti

Motosiklet tutkunu imam Tarık Balkı, köylülerin ve müftülüğün, “Cemaat arkanda namaza durmaz” diyerek baskı yaptığını ileri sürerek istifa etti

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Kapıkargın köyü imamı Tarık Balkı’nın (24) motosiklet tutkusu başına dert oldu. Dört ay önce Kapıkargın’a atanan Balkı’nın, motosikleti ile camiye gidip gelmesi cemaatin dikkatini çekti. Kot pantolonu, motosiklet montu ve üzerinde ’Scorpion’ yazan kaskı ile farklı bir giyim tarzı olan Balkı’ya ‘Tek teker’ lakabını takan köylüler rahatsız oldu. “Böyle çılgın imam olmaz. Arkasında namaza durmayız” diyen köylüler, müftülük, kaymakamlık, jandarma ve polise şikayette bulundu.

‘Yaşam tarzım’
Köyün gençlerinin kendisini tehdit ettiğini belirten Balkı, Dalaman Müftüsü Müftü Selahattin Bozkurt’un da sık sık kendisini çağırıp, uyardığnı söyledi. Polis ve jandarmanın da kendisini ikaz ettiğini öne süren Balkı, motosiklet tutkusundan vazgeçmeyip geçen hafta Dalaman Müftülüğü’ne istifa dilekçesini vererek Bodrum’daki ailesini yanına döndü. Bodrum Motosiklet Kulübü (BMK) üyesi olan Balkı, “Motosiklet yaşam tarzım. Onların istedikleri, kafalarındaki takkeli, sakallı, elinde tespih, kumaş pantolonlu, sessiz sakin oturaklı bir imam. Doktoru ve öğretmenin de motosikleti var” diye konuştu.

 

İmam Tarık Balkı’nın sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfası motosikletli fotoğraflarıyla dolu.

 Mililyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri