TCDD arsalarındaki işgal sona eriyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'ye ait alanların atıl tutulmasından dolayı işgal edildiğini belirterek, buralarla ilgili imar planı hazırlandığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sözlü soru önergelerini cevaplandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Balıkesir Gönen'de kurulması planlanan çimento fabrikalarının turizm alanları dışında olduğunu, bunun için herhangi bir müdahalenin söz konusu olamayacağını söyledi.

Gaziantep'te kültür ve kongre merkezi kurulmasına ilişkin bir projenin bulunmadığını belirten Günay, ''Siyasi tercihlerle kültür merkezlerini taşıyamayacak bölgelere bu tür merkezler yapılmış. Şimdi bu tercih hatalarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz'' dedi.

Ana Britanica isimli ansiklopedide, Türkiye haritasında değişik yapıldığına ilişkin soruya cevap veren Günay, ''Ana Britanica'da Türkiye'nin bazı bölgelerini nitelendiren, uygunsuz düzenlemeler var. Biz, böyle çarpık düzenlemeler yapan yayınları almadık. Söz konusu ansiklopedinin eski nüshalarında harita tahrifatı yok. Biz kendi yetkimiz alanında, kütüphanelere yeni nüshalarını sokmuyoruz'' diye konuştu.

Ertuğrul Günay, Ankara Garının önündeki köprülü alt geçit kavşak projesinin bazı düzenlemeler yapıldıktan sonra uygulandığını belirterek, bu kavşağın Garın siluetini bozan bir görüntüsü olmadığını söyledi.

-TELEKOM PERSONELİNİN GÜVENLİK SORUŞTURMASI-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu ve Giresun arasında havaalanı yapılmasına gerek olmadığını kaydetti.

Yıldırım, Ordu'dan 1 saat 15 dakika, Giresun'dan ise 1 saat sürede karayoluyla en yakın havaalanına ulaşıldığını belirterek, bu illerden hava ulaşım ihtiyacının rahatlıkla yapılabildiğini söyledi.

Telekomun, yüzde 55'nin blok olarak özelleştirildiğini, 20 yıl sonra Telekomun altyapısıyla birlikte tamamen devlete geri döneceğini kaydeden Yıldırım, bu kurumun SPK, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Telekomünikasyon Başkanlığı tarafından takip edildiğini bildirdi.

Yıldırım, Telekoma alınan personelin güvenlik soruşturmasının yapıldığına dikkati çekerek, ''Güvenlik soruşturmaları, özelleştirmeden önce olduğu gibi devam ediyor. Soruşturmalar bugün de aynen devam ediyor. Personelin güvenlik soruşturması zorunludur'' diye konuştu.

-''İŞGAL EDİLİYOR''-

Yıldırım, TCDD'ye ait alanların özelleştirilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruya, ''TCDD, zarar eden, yıllardır ihmale uğramış bir kurum. Bir yandan altyapı ihtiyacı var, bir yandan da kaynak sıkıntısı var. Belediyelerle birlikte kentin sosyal kültürel dokusu gözününe bulundurarak imar planları yapılmakta. TCDD'ye ait alanların atıl olarak tutulması doğru değil, işgal ediliyor. Çarpık yapılarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. İşgal nedeniyle açılan binlerce dava devam ediyor'' şeklinde cevap verdi.

TCDD'nin 2002'de 37 bin olan personel sayısının, emeklilik nedeniyle 30 bin civarına düştüğünü belirten Yıldırım, TCDD'ye makinist dışında personel alımı yapmadıklarını bildirdi.

Hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, Ankara-Eskişehir arasının tamamlandığını, Ankara-İstanbul arasındaki çalışmaların sürdüğünü, altyapı çalışması tamamlanan Ankara-Konya hattının üst yapı çalışmalarının devam ettiğini, bu iki hattın 742 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydetti.

Yıldırım, İstanbul'da Marmaray Projesi, İzmir'de Egeray Projesi ile Ankara'da Başkent Projesinin önümüzdeki 4 yılda tamamlanacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşülmesine geçildi.


haber7.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri