TC KİMLİK NO KRİZİNDE SON ADIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, YSK'nın bu akşam toplanarak geçerli belgelerde T.C Kimlik Numarası bulunma zorunluluğu kararını yeniden görüşeceğini bildirdi.

Çetinkaya YSK önünce yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: "Kimlik numaralarıyla vatandaşın oyunu kullanması konusunda meydana gelen sıkıntıların yumuşatılması konusunda hepimizin müşterek bir sıkjıntın olarak kabul ettiği bu konuyu, toplumun yaşadığı olumsuzluklar konusundaki fikirlerşimizi Başkan'a ilettik.

Şu anda mevcut nüfus cüzdanıyla tüm resmi işlemler yapılıyor. Zaten sandık seçmen kütüğü sandık başkanının önünde vatandaşa gönderildi kağıtlar. Anayasa'da belirtilen vatandaşın oy kullanma hakkı kullanılabilsin. Bu akşam YSK yeniden toplanacak bu konularla ilgili yeniden tartışma açılacak ve inceleyecekler. Gerekirse nüfus kayıt örneği de geçerli olsun veya resmi belge olan yeşil kartlar ve vergi kartlarıda kullanılabilsin. Ümidimiz yüksek yasıda kimlik numarası olmayan vatandaşlarımız da göz önüne alınarak doğru bir yol bulunabilir. Akşamki karar vatandaşımızın bu sıkıntısını gidermiş olmasını bekliyoruz. Seçim takvimi Ocak'ta yayınlandı ve biz bunu belirttik diyor. Fakat aynı toplumda yaşıyoruz. Bu her kesimde var. Siyasetçilerde, bürokratlarda, yargıda... Her kesimde yeni nüfus cüzdanını almayan insanlar var. Vatandaşların oy kullanma hakkı ellerinden alınmasın"

www.objektifhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri