TBMM Başkanı Şahin, Bakü'de

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, resmi temaslarda bulunmak ve Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Kurul Toplantısına katılmak için bulunduğu Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azertac ajansının haberine göre Aliyev kabulde, Şahin'in TBMM Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretleri kapsamında ülkesine gelmesinin önemine işaret etti.

Aliyev, TÜRKPA'nın Bakü'de yapılacak ilk toplantısının büyük önem taşıdığını da dile getirdi.

Nahcivan'da birkaç gün sonra yapılması planlanan Türkçe konuşan ülkeler zirve toplantısına da değinen Aliyev, bu tür önemli toplantıların arka arkaya yapılmasının halklar arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlenmesine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Aliyev'e ileten Şahin de, 5 Ağustosta TBMM Başkanı seçildiğini ve ilk dış ziyaretlerinden birini Azerbaycan'a yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

TÜRKPA'nın Bakü'de yapılacak ilk toplantısının önemine işaret eden Şahin, parlamentolar arası ilişkilerin halklar arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri