TAYİNLER VE ROTASYON ERTELENMELİDİR

Milli Eğitim Bakanlığında il içi ve il dışı tayinler ile rotasyon işlemlerinin tamamı ertelenmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sistemini 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılında uygulayacak olması nedeniyle il içi ve il dışı tayinler ile okul müdürleri, müdür yardımcıları ve taşra teşkilatı rotasyonu okulların kurum tipleri ve normları belirlenmeden yapılmamalıdır.
 
 
 
Yeni eğitim öğretim sistemine önümüzde ki yıl geçilecek olmasına rağmen MEB'de gerek Merkez teşkilatında gerekse taşra teşkilatında yeni eğitim sistemine yönelik çalışmalar ağır aksak işlemekte ve değişim ve yenilik gerektiren bir çok konu beklemektedir.
 
 
 
Okullarımızın ilk ve orta kısım ile orta kısımlarımızın imam hatip ortaokullarının kurum tespitlerine daha bir çok ilimiz başlamadı bile....
 
 
 
Bakanlık ise yeni eğitim sistemi için gerekli yönetmelik düzenlemelerini acilen çıkarmalıdır.
 
 
 
Mayıs ayında yapılacak olan il içi tayin başvuruları, Yönetici yer değiştirmeleri ile yine Haziran ayında okullara öğrencilerin kayıt işlemine sayılı günler kala illerimiz hala kurum tiplerini belirleyip onay işlemleri ve duyuru işlemlerini yapamamıştır.
 
 
 
Öncelikle kurum tiplerinin tespit edilmesi, bu kurumların norm kadrolarının tespiti ve öğrencilerin gidecekleri okulların bölgelerinin acil olarak belirlenmesi ve akabinde il içi tayinler ile yönetici yer değiştirme işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
 
 
 
Yine Haziran ayında kayıt olacakları okulları internet üzerinden öğrenen ve otomatik olarak kayıt olan öğrencilerimizin kayıt bölgelerinin de acil olarak belirlenmesi gerekmektedir.
 
 
 
Bütün bunların yanında yeni eğitim sisteminin başlangıcına denk gelmesi düşünülen taşra teşkilatı rotasyonu da yeni sistemin sağlıklı başlaması açısından bir yıl ertelenmelidir.
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığının her yıl Mayıs ayında yaptığı il içi tayin başvurularını ileri bir tarihe ertelemesi gerekmektedir. Aksi halde mevcut okulların kurum tipleri ve norm kadrolarına göre yapılacak bir il içi tayin uygulaması kaosa neden olur ve tekrar tayin ve yer değiştirme işlemlerine neden olur.
 
 
 
Sonuç olarak ; MEB'in yeni eğitim sisteminde yönetmelikleri hazırlamadan, okulların kurum tiplerini ve norm kadrolarını belirlemeden yapacağı öğretmenlerin tayin işlemleri ileyöneticilerin yer değiştirme işlemleri bir kaosa neden olacak ve bu işlemlerin tekrar yapılmasına neden olacaktır.
 
 
 
Bakanlığın bir an önce kurum tiplerini ve yeni norm kadroları belirlemesi temennisiyle...
 
memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri