Tatil yapmayan öğretmen sömestrde 60 öğrenciye test çözdürdü

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Çitgöl Beldesi'ndeki 24 derslikli ilköğretim okulunda görev yapan öğretmen Mehmet Şentosun, sömestr tatili boyunca haftasonu dahil 60 öğrenciye test çözdürdü

Şentosun, oturduğu Simav İlçesi'nden hafta sonu dahil her gün beldeye gelerek 2 saat öğrencilerine test çözdürürken yıl sonunda yapılacak Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) öğrencilerin başarılı sonuç almasını hedefledi.
Simav'ın eğitimde önemli başarı yakaladığını, kendilerinin de belde olarak bu başarıyı göstermek istediklerini belirten Belediye Başkanı Yalçın, bu çerveçede yıl sonu sınavlarında öğrencilerinden başarı beklediklerini söyledi.
Mesleğini severek yaptığını anlatan öğretmen Mehmet Şentosun da, tek amacının öğrencilerinin yıl sonunda yapılacak SBS'de iyi dereceler elde etmeleri olduğunu söyledi. Bunun için her gün oturduğu Simav'dan 4 kilometre uzaklıktaki Çitgöl beldesine gidip geldiğini ifade eden Şentosun, öğrencilerinin her geçen gün eğitim kalitesinin artmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti. Okul müdürü Eray Adıgüzel de, öğretmen Mehmet Şentosun'a öğrenci ve veliler adına teşekkür ettiğini belirtti.

Çitgöl Belediye Başkanı AKP'li Recep Yalçın, ilköğretim okulunun 6, 7 ve 8'inci sınıflarında okuyan 60 öğrencinin matematik öğretmeni Mehmet Şentosun'a emanet edildiğini söyledi. Şentosun'un bu davranışının beldede büyük takdir topladığını anlatan Yalçın, “Kendisine şahsım ve beldem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gösterdiği özverili davranış her türlü takdirin üzerindedir. Ben de kendisini yıl sonunda okulların tatile girmesinin ardından belediyenin işlettiği Eynal Kaplıcaları'nda ailesiyle birlikte tatille ödüllendirmeyi düşünüyorum” dedi.

milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri