Tartışmalı KPSS Nedeniyle Atanamayan Öğretmenlerden İlginç Eylem

Uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden, iptal edilip yeniden yapılan KPSS sınavının yankıları üzün bir süre devam edeceğe benziyor.

İptal edilen ve ardında bir sürü mağdur bırakan , kopyacı öğretmenlerin atandığı asıl hak eden kişilerin atanamadığı yönündeki iddiaların tartışıldığı bu günlerde İptal edilen KPSS nedeniyle atanamayan öğretmenler ilginç bir eylem yapmaya hazırlanıyorlar. Kurdukları siteler ve sosyal paylaşım sitelerindeki gruplar aracılığıyla bir araya gelerek dijital bir isyan başlatan bu öğretmenler seslerini duyurmaya çalışıyorlar ve her gün sitemize birçok mail ve mesaj göndermektedirler.

13.12.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına çözülmüş KPSS kitaplarını yollayan öğretmenler. Bu sefer 17 Aralık Cuma Günü 14:30 da Eminönü Büyük Postane Önünde “Milli Eğitim Bakanlığı'na KPSS Kitaplarımızı gönderiyoruz.” eylemi yapacaklar. Atanamadıkları için mağdur olan öğretmenler, satır satır günlerce üzerinde çalıştıkları KPSS kitaplarını Postayla Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderecekler.

Atanamayan tüm öğretmenleri bu eyleme katılmaya davet ediyorlar.


İşte o maillerden biri:

"Bilindiği üzere 10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavı, kopya skandalının üzerine iptal edilmiş yerine 31 Ekimde yeniden bir sınav daha yapılmıştır. Bu süreçte zaman ve emek bakımından maddi ve manevi olarak binlerce öğretmen mağdur olmuştur. Puanları iptalden önceki sınavda yüksek olan adaylar puanlarını düşürmüş, kopya olayından dolayı herkesin puanı beklediğinden 5-6 puan düşük gelmiştir. Sabah oturumunda gerçekleşen genel yetenek ve genel kültür sınavında, kopya çektiği iddia edilen kişilerin netlerinin yüksek olması dolayısıyla 31 Ekim'de tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınavının getirisi çok düşük olmuş, eğitimde yüksek sayıda net çıkaran arkadaşların puanları çok az derecede değişmiştir. Kısacası yüksek net çıkaran bir çok aday beklediğinden düşük puanı almıştır. Öte yandan, kopya çekildiği iddia edilen kişilerin ataması yapılmış ve görevlerine başlamışlardır. Bunca insan emeği ile çalışmasına rağmen atanamamış mağdur durumda kalmıştır.

Bunca yaşanan mağduriyete rağmen 6 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşen 30 bin kadrolu öğretmen alım sayısında bir değişiklik yapılmamış, bunca haksızlığın telafisi giderilmemiştir. Ayrıca sayın Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKCU, 2011 deki atamaların tümünün tek bir seferde ağustos ayında yapılacağını söyleyerek zaten mağdur durumda olan bizleri daha mağdur bir hale getirmiştir. Bunun sebebini de yıl içerisinde yapılan ek alımların eğitimi aksattığını öne sürmüştür. Biz mağdur öğretmenler olarak Şubat ayında 25 bin ek alım yapılmasını ve bunca yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Şubat ayı sömestr tatiline denk geldiğinden eğitim ve öğretimi aksatacak bir durum teşkil etmemektedir. 6 aralıkta yapılan kadrolu atamalar yıl içerisinde gerçekleşmiş, okul dönemi sürerken atamalar yapılmıştır. Oysa bizler sömestr tatilinde, okul dönemini aksatmayacak bir şekilde Şubat ayında 25 bin ek alım olmasını talep etmekte ve mağduriyetimizin bir nebze giderilmesini istemekteyiz.

Ayrıca mağduriyetimizi duyurmak için 13.12.2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına çözülmüş KPSS kitaplarımızı yolladık. Salı ve Çarşamba günü bakanlığa ulaşacak olan kitaplarımız mağduriyetimizin bir simgesi olacaktır. Öte yandan bu cuma günü İstanbul'daki postanede kitap yollama etkinliği yapılacaktır.

Değerli hocam, sesimizi duyurmamızda bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Biz öğretmenlere değer verilmeli. Evde oturmak değil işimizin başında olup öğrencilerimize kavuşmak bize yakışır.


SAYGILARIMLA...
musa kurt
kamudan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri