Talip Geylan'dan Yusuf Tekin'e Öğretmen Mülakat İçin Çözüm Önerisi!

Genel Başkan Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat sonuçlarının açıklanması için Danıştay kararının beklendiğine yönelik açıklaması olduğuna dair sosyal medyaya yansıyan haberler hakkında değerlendirmede bulundu.

2018’den beri yapıldığı gibi tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verildiği takdirde Danıştay’ın kararı ne olursa olsun hiç kimsenin mağdur olmayacağını söyleyen Geylan şunları kaydetti: “Sosyal medyaya yansıyan bir takım haberlere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Danıştay kararını bekliyoruz. Mülakat sonuçlarını açıklarsak ardından Danıştay iptal ederse öğretmenlerimiz daha da mağdur olacak. Gelen kararın ardından açıklama yapacağız. Daha önce 100 olan mülakat ağırlığını yüzde 50’ye bizler indirdik. İptal olması durumunda mülakat ağırlığı %100 olacak. Gözlerimiz oradan gelecek kararda’ demiş.

Sayın Bakanın bu ifadesi doğruysa çözüm çok basit: 2018’den beri yapıldığı gibi tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verirsiniz, Danıştay’ın kararı ne olursa olsun hiç kimse mağdur olmaz! Böylece mahkeme kararını beklemenize de gerek kalmaz! Yeter ki, derdimiz üzüm yemek olsun!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri