Talip Geylan'dan Rotasyon Çıkışı: Öğretmenlerin Huzurunu Kaçırmaktan Başka Bir İşe Yaramayacak!

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmenlerin huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramayacak rotasyon tartışmalarının, bizzat MEB kaynaklı duyumlarla gündemi işgal ediyor olmasının gereksiz gündem yaratmak olduğuna dikkat çekti.

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmenlerin huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramayacak rotasyon tartışmalarının, bizzat MEB kaynaklı duyumlarla gündemi işgal ediyor olmasının gereksiz gündem yaratmak olduğuna dikkat çekerek, "ÖMK teklifinin TBMM gündemine geleceği bugünlerde, kanuna dair gerçekçi taleplerin tartışılması beklenirken, çalışma ortamını gerecek olan gereksiz gündemlerle meslektaşlarımız muhatap ediliyor."dedi.

Genel Başkanımız Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Dönemin Milli Eğitim Bakanı sayın Nabi Avcı’nın dediği gibi, ‘ATTIĞINIZ TAŞ YİNE KURBAĞAYI BİLE ÜRKÜTMEYECEK’ ama yüzbinlerce öğretmeni huzursuz edeceksiniz!

Aynı hataları tekrar etmenin kime ne faydası var?

Meslektaşlarımızın yıllardır beklediği ÖMK düzenlemesi öncesinde gereksiz tartışmalarla gündem işgal ediliyor..

Öğretmenlerimizin mazeret tayinlerinde yaşadıkları sorunların çözülmesi, sıra tayini uygulamasının yeniden uygulamaya geçirilmesi gibi son derece makul beklentileri karşılamak yerine, amaca hizmet etmeyecek ve sadece meslektaşlarımızın huzurunu kaçırmaktan başka bir işe yaramayacak ROTASYON tartışması, bizzat MEB kaynaklı duyumlarla gündemi işgal ediyor.

ÖMK teklifinin TBMM gündemine geleceği bugünlerde, kanuna dair gerçekçi taleplerin tartışılması beklenirken, çalışma ortamını gerecek olan gereksiz gündemlerle meslektaşlarımız muhatap ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentimiz, ÖMK’yı adına yakışır şekilde yeniden düzenlemesi ve daha verimli eğitim hizmeti için öğretmenlerimizin motivasyonunu artıracak tedbirler almasıdır.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri