Talip Geylan'dan Öğretmen Mülakatları Açıklaması: Ahlaksızlıklar Başladı Bile!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarında uygulanacak mülakat sistemiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atamalarında uygulanacak mülakat sistemiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, mülakat sürecinin adaletsizlikler doğuracağını ve kul hakkı gaspına yol açacağını belirten Geylan, daha mülakatlar başlamadan ahlaksız tekliflerin ortaya çıktığını ifade etti.

Talip Geylan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"MÜLAKATLAR BAŞLAMADAN, AHLAKSIZLIKLARI BAŞLADI BİLE!

Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının adaletsizlikler doğuracağını, kul hakkı gaspına neden olacağını aylardır dile getiriyoruz. Ama muhataplarımız ısrarla sağıra yatmaya devam ediyor. Bir de yıllardır şahit olduğumuz üzere, mülakat süreçlerinden nemalanmaya çalışan arsızlar var. Yine peydah oldular!

İşte bir üyemizden gelen mesaj: ‘Eşim sıralama içerisinde ve atama bekliyoruz. Ama değişik tekliflerle muhatap oluyoruz. Torpil bul, sendikanı değiştir, eşinin ismini yazdır gibi mide bulandırıcı şeylerle karşılaşıyoruz.’

Kamu yönetimine sesleniyorum: Kamuda adeta paralel yönetim oluşturan, aymazca tutumlarıyla yıllardır kamunun içine edenlere daha ne kadar müsamaha göstereceksiniz? Yıllarca bu ülkenin insanlarını ilk atamalarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında siyasilerin, sendikaların, dernek ya da vakıfların kapısında köle ettiniz, listeler havada uçuştu, insanlarımızın hakları gasp edildi. Yine mi aynı şeyleri yaşayacağız?

Buradan açık açık ifade ediyorum: üyelerimizi tehdit ederek inandıkları ile ekmekleri arasında tercihe zorlayanın ALNINI KARIŞLARIZ! Aynı duruşu sayın Bakan Yusuf Tekin’den de bekliyoruz. Sayın Bakan da çıkıp; ‘Bu ülkenin MEB Bakanı olarak, sendika/vakıf/cemiyet/dernek/bürokrat kim olursa olsun tek bir insanımızın hakkını gasp edenin ALNINI KARIŞLARIM!’ çıkışını yapmalı ve öğretmen adaylarımızın muhatap olacağı muhtemel ahlaksızlıkları önlemelidir."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri