Talip Geylan: Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman TBMM gündemine getirilecek?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte 20-21.12.2021 tarihlerinde Şırnak’ta bir dizi ziyarette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan ile birlikte 20-21.12.2021 tarihlerinde Şırnak’ta bir dizi ziyarette bulundu. Genel Başkan Geylan ilk olarak Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’i makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Geylan, “Şırnak eğitimine hizmet noktasında iyi niyetli gayretine şahit olduğum Sayın Özdemir’e başarılar diliyorum.” dedi.

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet, Şırnak Lisesi’ni de ziyaret etti. Geylan, “Arkadaşlarımızın MEB’den isteği, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde bir an önce çıkarılmasıdır. Türk Eğitim Sen olarak süreci yakinen takip edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Genel Başkan ayrıca Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Şırnak Üniversitesi’ni de ziyaret eden Geylan, Genel Sekreter Doç. Dr. İbrahim Baz ve üniversite temsilcilik yöneticilerimizle bir araya geldi.

Bir kez daha anladım ki, güçlü Türkiye, öğretmenlerle inşa edilecek. Türk Eğitim-Sen’in her bir üyesi, ülkemizin dört bir yanına dikilmiş birer bayraktır.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Şırnak Şube’nin düzenlediği istişare toplantısına da katıldı. İstişare toplantısında üyelerimizle bir araya gelen ve bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, “Arkadaşlarımın, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha iyi eğitilmesi için taşıdıkları azim ve heyecana bizzat şahit oldum. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bir kez daha anladım ki, güçlü Türkiye, öğretmenlerle inşa edilecek. Türk Eğitim-Sen’in her bir üyesi, ülkemizin dört bir yanına dikilmiş birer bayraktır. Şube Başkanımız Turgut Tatar’ın nezdinde, Şırnak’ta sendikamıza güç veren tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Rabbim eksikliklerini göstermesin” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman TBMM gündemine getirilecek?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce çıkarılması için MEB’e çağrıda bulundu.

Öğretmenlerin 657 Sayılı DMK’dan kaynaklanan haklarının baki kalması kaydıyla bu kanunu desteklediklerini bildiren Geylan, hazırlandığı ifade edilen tasarının hala paydaşlarla paylaşılmamış olmasını da eleştirdi.

Geylan, “Şayet tasarı hazırsa neden hala sendikalarla, paydaşlarla, kamuoyuyla paylaşılmadı? Sendika olarak yıllardır öğretmenlik mesleğinin statüsünü sağlam bir zemine oturtacak, saygınlığını artıracak, haklarını iyileştirecek bir kanunun çıkarılması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da ‘Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız’ dedi. Madem öyle tasarı ivedilikle kamuoyuyla ile paylaşılmalı ve biz paydaşlar olarak tasarı ile ilgili görüşlerimizi MEB’e iletmeliyiz. Herkes şunu bilmelidir ki; yüzbinlerce üyesi olan sendikaları devre dışı bırakacak, onların taleplerini ve beklentilerini dikkate almayacak bir yöntemle kanunun hazırlık sürecinin yürütülmesi önemli bir eksikliktir.  Şunu da herkes bilsin ki, mevcut haklarımızı geriye götürecek her türlü girişime karşıyız. Bu konuda hiçbir adımdan çekinmez, demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanırız. Bu kanun süreci kapalı kapılar ardında değil, yüzbinleri temsil eden kuruluşların ve öğretmenlerimizin katılımıyla, şeffaf bir şekilde yürütülmelidir.

Öte yandan bütçe kanunu çalışmaları sona erdiğine göre Öğretmenlik Meslek Kanunu artık Türkiye gündemine getirilmeli ve tartışılmalıdır. Büyük bir umutla bu kanunun çıkarılmasını bekleyen öğretmenlerimizin artık tahammülü kalmamıştır. Yeni yıla yeni kanunla girmeliyiz” diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda sözleşmeli, ücretli, kadrolu öğretmen ayrımının kaldırılarak sadece KPSS puan üstünlüğüne göre öğretmen ataması yapılmasının gerekliliğine işaret eden Geylan, ayrıca kariyer basamakları belirlenirken hizmet yılı esasının dikkate alınmasını, sınav şartı olmaması gerektiğinin altını çizdi. Öğretmenlerin mahrumiyet bölgelerinde gönüllü olarak çalışmasının yolunun Zorunlu Hizmet Tazminatı uygulamasından geçtiğini vurgulayan Geylan, liyakat vurgusu da yaptı. Liyakat, ehliyet, bilgi, tecrübenin eğitim alanında hayati ve geleceğimize sağlıklı yön vermeyi amaçlayan bir hüviyeti bulunduğuna dikkat çeken Genel Başkan, “Bu kanun mutlaka atamaların yandaşlık usulüne göre değil, liyakat esasına göre yapılmasını sağlamalıdır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri