Talip Geylan: Mülakat Sonuçları Hemen İlan Edilmeli!

Genel Başkan Talip Geylan, aylardır nihayete erdirilmeyen mülakat sürecini eleştirerek, “Aylardır nihayete erdirilmeyen mülakat sürecine, güvenlik soruşturmasını da eklersek genç öğretmenlerimizin öğretim yılı başında öğrencileriyle buluşmasını nasıl..."

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, aylardır nihayete erdirilmeyen mülakat sürecini eleştirerek, “Aylardır nihayete erdirilmeyen mülakat sürecine, güvenlik soruşturmasını da eklersek genç öğretmenlerimizin öğretim yılı başında öğrencileriyle buluşmasını nasıl sağlayacağız?” diye sordu.

2 Eylül tarihinde öğretmenlerin göreve başlatılması gerektiğini söyleyen Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“Okulların açılmasına iki haftadan az süre kaldı.
Atanacak 20 bin öğretmenimizin mülakat sonuçları hala açıklanmadı.
Aylardır nihayete erdirilmeyen mülakat sürecine, güvenlik soruşturmasını da eklersek genç öğretmenlerimizin öğretim yılı başında öğrencileriyle buluşmasını nasıl sağlayacağız? Yine mi ücretli öğretmen görevlendirmesine başvuracağız? Bu kabul edilemez!
Bu nedenle, mülakat sonuçları hemen ilan edilmeli, öğretmenlerimiz 2 Eylül’de göreve başlatılmalı, güvenlik soruşturması süreci arkadan yürütülmelidir.
Ayrıca ve özellikle, mülakat sonuçları KPSS puanı ölçüsünde verilerek muhtemel hak gasplarına mutlaka engel olunmalıdır.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri