Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Tüm inananların Kurban Bayramı’nı tebrik eden Genel Başkan Geylan, “Bu mübarek bayram günlerinin milletimize esenlik ve mutluluk, güzel ülkemize huzur ve refah getirmesini, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmayı yüce Rabbimden...

Tüm inananların Kurban Bayramı’nı tebrik eden Genel Başkan Geylan, “Bu mübarek bayram günlerinin milletimize esenlik ve mutluluk, güzel ülkemize huzur ve refah getirmesini, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmayı yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Maalesef ki; dünya kahredici bir sessizlik ve tepkisizlikle küresel operasyonlara boyun eğmektedir.

Genel Başkan Geylan: “Bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın huzuru içindeyiz. İnanıyorum ki; bayramlar, birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek, tüm dünyada merhamet ve hoşgörünün hâkim olmasını vesile kılacaktır. Ancak, çok üzücü bir gerçektir ki; Filistin’de evini barkını terk eden milyonların dramları hepimizin yüreklerini dağlamaktadır. İsrail terör devleti aklını yitirmiş, nefret her yere kol salmış, barbarlık ve canilik insanlığın yerini almıştır. Maalesef ki; dünya kahredici bir sessizlik ve tepkisizlikle küresel operasyonlara boyun eğmektedir. İnsanlık utanıyor. İnsanlık ağlıyor. Beklentimiz, bir an önce İsrail yönetiminin saldırılarına son vermesi; acının, zulmün, katliamların durması ve katil, soykırımcı İsrail devletinin hukuk önünde hesap vermesidir.

Öte yandan; sadece Gazze için değil, aynı zamanda Doğu Türkistan’dan, Balkanlara, Kafkasya’dan, Ortadoğu ve Afrika’ya kadar tüm gönül coğrafyamızda soydaş ve dindaşlarımızın yaşadığı eziyet son bulsun.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir Kamu Çalışanının Tasarruf Tedbirlerini Kaldıracak Takati Yoktur.

Kamu çalışanlarının alım gücünün artırılması ve ekonomik sıkıntılar karşısında nefes almasını sağlayacak tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Genel Başkan Geylan: “Bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik gelişmeler istenilen durumda değil. Kamuda, ihtiyaçları azaltmak amacıyla devlet tarafından bir dizi tasarruf önlemleri alındı. Ancak bu önlemlerin büyük bir çoğunluğu devlet memurları üzerinden yapılmaya çalışılıyor. Tasarruflar, kamuda servislerin kaldırılması, lojman kiraları gibi kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını doğrudan ilgilendiren konuları içermektedir. Kamu çalışanları bir yandan artan enflasyonla uğraşırken bir yandan da hak ettiği kazanımları kaybetmemek için uğraşıyor.

Fakat;

Kamudaki mali külfet memurlarımıza yüklenemez. Hiçbir kamu çalışanın tasarruf tedbirlerini kaldıracak takati yoktur. Türkiye Kamu-Sen olarak tek bir kamu çalışanımızın dahi kazanılmış hakkının elinden alınmasına müsaade etmeyecek, haklarımızın korunması için her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız. Ayrıca, maaşlara refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi gibi uygulamalarında hayata geçmesi çok önem arz etmektedir.” dedi.

Tasarruf tedbirlerinin sona ermesinin ardından Bayram İkramiyesinin çalışan memurlara da verilmesidir.

Görevi başındaki kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini yineleyen Genel Başkan: “Artık söylemekten dilimizde tüy bitti. Ama nedense bu konuda yöneticiler kulağının üstüne yatıyor. Yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine bayram ikramiyesi ödeniyor. Kamuda bu haktan mahrum kalan ise yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır ki, bu durum da ayrımcılık, adaletsizliği doğurmuştur. Tasarruf tedbirlerinin ardından bu uygulamanın bir an önce hayata geçmesidir.

Milletimizin birlik ve dirliği bozulmasın diye güzel ülkemiz ve bayrağımız için şehit olan tüm yiğitlerimizi rahmetle anıyor, tüm inananların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri