Talim Terbiye’de şok mektuplar

Üst düzey yöneticilere gönderilen hakaret içerikli e-postalar ortalığı karıştırdı.


Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nda, başkan yardımcısının ismi kullanılarak üst düzey yöneticilere gönderilen hakaret içerikli e-postalar ortalığı karıştırdı. E-postaları gönderdiği iddia edilen iki daire başkanı hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı.


MİLLİ Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nda (TTK) sanal ortamda gönderilen hakaret mektupları ortalığı karıştırdı.
Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Vahap Özpolat'ın ismi kullanılarak kurulun üst düzey yöneticilerine gönderilen hakaret içerikli elektronik postalara savcılık el koydu. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla kurula baskın düzenlenirken, personel bilgisayarları da incelemeye alındı.

Başkan Yardımcısı Özpolat kendi adıyla gönderilen hakaret mektupları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Duyuru üzerine harekete geçen savcılık, soruşturma kapsamında Talim Terbiye Kurulu'na baskın talimatı verdi. Özpolat'ın adını kullanarak hakaret içerikli elektronik posta gönderdiği iddia edilen Ö.O. adlı bir daire başkanının bilgisayarına el konuldu.

Savcılığın başlattığı inceleme sürerken Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de harekete geçti. Müfettişlerin başlattığı idari soruşturmada Ö.O ile birlikte C.A adlı başka bir daire başkanının görev yerlerinin değiştirilmesi ve maaştan para kesilmesi cezasına çarptırılmaları istendi. Savcılığın yürüttüğü adli soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında ceza davası açılması öngörülüyor.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri