Tahriklere kapılmayın

MHP Lideri Bahçeli, artan terör olayları dolayısıyla teşkilatını, “Tahriklere karşı sükûnetinizi koruyun” diye uyardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatına gönderdiği genelgede, 8 başlık altında şu mesajları verdi:
“Kanlı terörün özellikle partililerimize yönelik eylem ve tahriklerini artırarak, hedefine doğrudan siyasetimizi ve kadrolarımızı alması ihtimali artmıştır. MHP'nin şu hususlara önemle dikkat ve riayet etmesi gerekmektedir:
*Şehit düşen evlatlarımızı uğurlarken son manevi görevimiz vakar ve huşu içinde gerçekleştirmeye devam edilecektir. Ancak, bu ortamlarda vuku bulacak taşkınlık, gerginliklerden uzak durulacaktır.
* Parti mensuplarımız, arkasında kimlerin olduğu meçhul, partimizin düzenlemediği hiçbir toplantı ve gösteriye katılmayacaktır.
* Terör ve bölücülük TBMM zemininde çözülür. Çözümü sokaklarda arayanlar ile kardeşliği bozmak isteyenlerden uzak durulacak.
Kutuplaşmadan
uzak durulacak
* Kavga ve çatışma ortamlarıyla muhtemel kutuplaşma ve cepheleşmelerden mutlaka uzak durulacaktır. Milliyetçileri marjinal göstermek ve tartışma ortamına çekmek için ortaya atılacak tuzaklara dikkat edilecektir.
* Kamuoyu tercihlerini yönlendirmek için yapılan düzmece anket ve yoklamalar yaygınlaşmıştır. Bunda amaç kutuplaştırıcı siyasetin aktörlerine yığınak hazırlamaktır. Bu tuzaklara karşı uyanık olmaları sağlanacaktır.
* Referandum sürecini etkileyecek bilgi kirliliğine ve tereddüt uyandıracak sinsi söylemlere karşı dikkat edilecek, bilgilendirme kampanyası yapılacaktır.
İzinsiz görüşme
yapılmayacak
* Yayın, ilan, afiş, pankart ve sloganlarda partimizin tüzük ve programında yer almayan, izin verilmemiş olanlar asla kullanılmayacaktır. Mobil telefon mesajları, internette sosyal paylaşım siteleri ve ağı, bilişim sistemlerinin haberleşme şekilleriyle ulaşılmış mesajlara riayet edilmeyecek veya izin verilmemiş görüşme, haberleşme, buluşma yapılmayacak.
* Tahrikler ne kadar ağır olursa olsun, sükûnet mutlaka korunacak, topluma yegane çözüm iradesinin sandık olduğu anlatılacaktır.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri