Suriye'ye gittiğimde kızım bebekti şimdi torunlarımı seviyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye ziyaretinde Devlet Başkanı Beşar Esed'le yaptığı görüşme sonrasında affedilen 4 Türk, yaşadıklarını unutamıyor.

23 yıllık esaretin ardından ailelerinin yanına dönmenin mutluluğunu yaşıyor.



Suriye'de 23 yıl hapis yattıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girmesiyle serbest bırakılan 4 Türk'ün evinde bayram havası yaşanıyor. Çeyrek asırlık esaretin ardından Hatay'ın Bohşin köyündeki baba ocağına dönen Mustafa ve Mehmet Albayrak, yaşadıklarına inanamıyor. Mustafa Albayrak Suriye'ye gittiğinde 4 yaşında olan kardeşi Halit Albayrak, ailenin sevincini, "Geceleri ağabeyimin yatağını kontrol ediyor, olanların gerçek mi rüyamı olduğunu anlamaya çalışıyorum. 3 gecedir bütün ailecek uyanıp uyanıp ağabeyimin yatağını kontrol ediyoruz. Uyumasını seyrediyoruz." sözleriyle anlatıyor.

Delikanlılık çağlarında köylerinden ayrılan iki amcaoğlundan Mehmet Albayrak 47, Mustafa Albayrak ise 48 yaşında. Amcaoğulları yıllar sonra karşılaştıkları akrabalarını ve yaşıtlarını tanımakta zorlanıyor. Hâlâ büyük bir tedirginlik yaşayan Albayraklar, neden tutuklandıkları ve hapishanede neler yaşadıklarına ilişkin konuşmak istemiyor. Hapishane günlerini hatırlamak istemeyen amcaoğulları, "Acı, özlem, hasret dolu yıllardı, geçti. Artık buradayız, önemli olan bu." diye cevap veriyor. Küçük yaşta bıraktığı kızlarını görmeyi hayal ederken şimdi torunlarını seven Mehmet Albayrak, duygularını anlatmakta güçlük çekiyor: "Sanki bir rüyadayım. Hislerimi izah edemiyorum. Çocuklarıma sarıldım, annemin babamın elini öptüm. Oradan çıkacağımı hayal bile edemiyordum. Çok şükür gerçek oldu. Bizleri özgürlüğümüze kavuşturan Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül'e teşekkür ediyorum."

Mustafa Albayrak da kötü günleri geride bırakmak istiyor. Babası 75 yaşındaki Mehmet Albayrak, 20 yıl boyunca oğlundan haber alamadığını söylüyor. İlk fırsatta oğlunu evlendirmek isteyen baba, sevincini şöyle anlattı: "10 çocuğum var. Mustafa en büyüğü. Oğlumuz 23 yıl önce Suriye'ye gitti. 20 yıl sonra Suriye'de cezaevinde olduğunu öğrendik." ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri