SÜPÜRGENİZE KUVVET!

SÜPÜRGENİZE KUVVET!

2002 yılı ve öncesi başbakanı titreyen, ayakta duracak mecali kalmamış birisi, kendisi titredikçe ülkeyi de titreten, bir acuze görüntü, Milletin önüne gelen sandık ve verdiği kararla def-ü ref edilmişti. O tarihte sabaha kadar seçim sonuçlarını izlemiş, durumun netleştiğini görünce bu titreyen ve titreten adamdan kurtulduğumuzu, bunun rüya değil gerçek olduğunu tam anlamıyla görünce gayri ihtiyari:

 

Ey Milletim! Senin Süpürgene Kurban Olayım demiştim. Milletimin süpürgesi kuvvetli idi. Kendini titreten ve titreyenleri, hak hukuk tanımazları, banka boşaltanları, akraba, eş dost ahbap çavuş ilişkisi ile ülkeyi yönetenleri tarihin çöplüğüne süpürmüş, kendisi için yepyeni, tap taze bir başlangıç sayfası açmıştı.

 

Benzer bir durum Milli Eğitim Bakanlığında aradan geçen dokuz yıldan sonra yaşanacak gibi. Bu kez Milli Eğitim Bakanlığı güçlü bir süpürge ile temizliğe girişecek, hak-hukuk gözetmeye başlayacak diye gerçek anlamda ümitlendik.

Bu o kadar kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi ki; dokuz yılda yapılanları adeta kapkara bir perde gibi Milletten gizleyen, milletin gözünden düşüren uygulamalar inşallah son bulacak, Bu millet verdiği %50 Oy İçin Yeniden Göğsünü Gererek İyi ki Varsın Diyecek Atının Süvarisine…

 

Zira bu milletin içinde yaşan bireyler olarak, kendi aracı ile ya da otobüs ile ülke içinde seyahat edip, yeni duble yolları görüp:

            “Verdiğim oylar Ananın ak sütü gibi helal olsun” diyor.

            Hızlı trene binen binler, on binler, bunu hep mırıldanıyor,

            Ömründe ilk kez iline inen uçağa, otobüs bileti fiyatına binenler söylüyor,

            Çok yakında boğazı tüp geçitle geçenler söyleyecekler…

            Hizmetler geldikçe ve milletin maşeri vicdanında yankı buldukça bu ses atın süvarisine, gemini kaptanına kadar ulaşacak. Bundan asla şüpheniz olmasın.

 

Milli Eğitim Bakanlığı “insanı eğitme ve düzeltme” bakanlığıdır. Haydi, şu temizliğe en tepeden başlayın ve en küçük hizmet birimi okullara kadar inin. Okulları kendi mülkleri sanan müdürlerden rotasyon sayesinde kurtulan binlerce çocuk duacı size… Aynı şekilde il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine çöreklenmiş, kırk yılını aşmış, çalışma sürelerini doldurmuş, emeklilik günlerini evinde geçirmesi gerekirken, torun tosun sahibi eli bastonlu dede müdürlerden, tüm titreyen ve titretenlerden güçlü ve vakumlu bir süpürge ile hem bizi hem çocuklarımızın geleceğini kurtarın.

            İnanın o zaman size yirmi milyonu bulan öğrenci ve aileleri alenen dua edecektir.

            Tıpkı kuraklıkta yapılan yağmur duası gibi…

            Eğitimleri akamete uğramış başarıya aç ülkemin çocukları, başarı duasına çıkacaklar siz de bundan nasipleneceksiniz. Tüm aileleri ile birlikte…

 

Bilirsiniz bu milletin bedduasını alanlar asla iflah olmazlar, duasını alanlar ise iki cihanda bahtiyar olurlar. Ellerinde yetki varken bunu yapmayanlar 2002 öncesi ülkeyi yönettiğini iddia eden  bir ayağı mezara girmiş titreyen yöneticisine ve avanesine baksınlar.Şimdi neredeler onlar ve ne iş tutarlar?Ne yer, ne yutarlar?Nerede yatarlar?Haydi bu milletin gönlünde ebed -müddet yer almak sizin elinizde..Temizlik harekatı…

 

Haydi süpürgenize kuvvet!..

 

M.METİN YAZICI

Eğitimci Yazar 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri